Kategória: Aktuális.

Nagyszabású világpremierrel tér vissza minden idők egyik legsikeresebb tudományos sorozata, a Kozmosz. Az eredeti Carl Sagan sorozat 21. századi változata, a vadonatúj, Kozmosz: Történetek a világegyetemről több mint 180 országban kerül bemutatásra a National Geographic, és 125 országban a FOX csatornáin, így ez lesz a világ eddigi legnagyobb televíziós premierje. A sorozat első epizódja március 16-án 22 órakor debütál hazánkban a National Geographic Channelen és a NatGeo Wildon.

Carl Sagan amerikai csillagász, palentológus és asztrobiológus Kozmosz: személyes utazás című, mára ikonikussá vált sorozata több mint 30 éve indult hódító útjára. Az 1980-ban bemutatott, Emmy- és Peabody-díjat nyert sorozat az univerzumot a legújabb kutatási eredmények fényében mutatta be, és igazi világsiker lett, több százmillió nézővel. A sorozat számos tudományos témát járt körül, az élet keletkezésétől helyünk meghatározásáig a világegyetemben.

Cosmos2
A legendás alkotás nagyszabású, 21. századi újragondolását, a szintén 13 részes, Kozmosz: Történetek a világegyetemről sorozatot 2014 márciusában vetíti a National Geographic Channel. Az elismert asztrofizikus, Dr. Neil deGrasse Tyson által vezetett műsor az eredeti filmhez hasonlóan izgalmas és látványos formában tárja elénk, hogy a történelem során miként értettük meg a természet törvényeit, és hogyan találtuk meg koordinátáinkat térben és időben.

Cosmos_NGC

Az új sorozat készítői többek közt Steven Soter csillagász, a Family Guy „atyjaként” ismert Seth MacFarlane, aki producerként jegyzi a Kozmoszt, valamint Ann Druyan, aki az eredeti sorozat író/producere is volt. Az alkotók, amellett, hogy új módjait alkalmazzák a tudományos történetmesélésnek, néhány különösen népszerű elemet – például a „Kozmikus Naptárt” és a „Képzelet Űrhajóját” – kis módosítással átvettek az eredeti sorozatból. A műsor célja, hogy a legmélyebb tudományos összefüggéseket is kristálytiszta érthetőséggel tárja elénk, és egyben transzcendens élményt nyújtson a nézőknek.

A Kozmosz magyarországi premierje előtt két nappal, március 14-én éjjel 1 órakor egy másik hatalmas dobással is készül a National Geographic Channel. Az Élőben az űrből című műsor nézői igazi tévétörténelmi pillanatnak lehetnek szemtanúi, ugyanis élő kapcsolással pillanthatnak be a Nemzetközi Űrállomás és a houstoni irányító központ kulisszái mögé.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Mivel a Nemzetközi Űrállomás minden 90 percben megkerüli a Földet, a Nat Geo ezúttal a szó szoros értelmében világ körüli útra hívja nézőit – méghozzá közel 400 km-es magasságból! Az élő műsort rövid, előre felvett bejátszások is színesíteni fogják, melyekben a Nemzetközi Űrállomás és a NASA irányító-központja asztronautái, légiirányítói és kutatói beszélnek munkájuk legizgalmasabb aspektusairól.
(BrandTrend)