Kategória: Aktuális.

Az Északhírnök magyar internetes portál 2013. április 11. napján megjelent Energiaital. Maradandó károsodást okozott az energiaital, egy fiatal meghalt című cikkében jogosulatlanul használt fel a HELL ENERGY Drink termékről és Barabás Zsoltról készített fényképfelvételt.

Hell_portf

A megjelent cikk szövegét így megalapozatlanul társította a piacvezető vállalat termékével, noha a cikk általánosságban az energiaitalokról szól, nem pedig konkrétan egy márkáról. Az ÁNTSZ vizsgálatán alapuló hír általánosan vizsgálta az energiaitalok túlzott fogyasztásának lehetséges mellékhatásait. A közzétett hírben használt képeken nem csak az energiaital márka terméke látható, hanem Barabás Zsolt is, aki magánszemélyként semmilyen módon nem járult hozzá a saját célra – egy a HELL gyárában tett látogatás során – készült kép közzétételéhez.

A jogerős ítélet a kettős jogsérelem súlyára tekintettel nyilvános elégtétel adására, kártérítés megfizetésére és perköltség viselésére kötelezte az Északhírnök internetes portált üzemeltető alperest.
(BrandTrend)