Kategória: Aktuális.

2014. május 1-i hatállyal Thomas Geier veszi át a kecskeméti gyár irányítását. Frank Klein, az eddigi gyárigazgató visszatér Németországba, hogy április 1-től átvegye az egész világra kiterjedő transzporter-gyártás vezetői feladatkörét a Daimler konszernnél.

Thomas Geier 1985-ben kezdte karrierjét a Daimler AG-nál, miután gépészmérnöki végzettséget szerzett Karlsruhéban. A vállalat haszonjármű-fejlesztés területénél betöltött különböző munkakörök után a törzsgárda tagjaként részt vett az akkor újonnan induló rastatti gyár felépítésében.

Az elkövetkezendő években Rastattban többek között a karosszériaüzemet, a fényezőüzemet és az összeszerelő üzemet irányította. 2007-ben vette át a sindelfingeni gyár minőségirányításának vezetését, 2010 óta pedig a Mercedes-Benz kompaktautók minőségirányításának vezetője a rastatti és kecskeméti gyárakra, valamint a külső gyártásokra kiterjedő hatáskörrel. Ebben a funkciójában Thomas Geier a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár felépítésében is aktív szerepet vállalt.

Frank Klein: „Örömmel tölt el, hogy Thomas Geier személyében egy tapasztalt termelésszakértő és kompaktautó területen jártas szakember folytatja a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár sikertörténetét egy nagyszerű csapat élén. Az itt töltött elmúlt négy év mind szakmailag mind személyesen életem egyik legnagyszerűbb időszaka volt. Nagyon hálás vagyok, hogy Magyarországon mindenhol barátsággal fogadtak, és ezzel hozzájárulhattam a magyar és német emberek közös sikeréhez. ” Frank Klein 2010-ben vette át a kecskeméti gyár felépítéséért felelős projektvezetői feladatkört, és a 2012. márciusi hivatalos gyármegnyitó óta a legújabb Mercedes-Benz Gyár első gyárigazgatói pozícióját.
(BrandTrend)