Kategória: Aktuális.

A telekommunikáció ipar legfontosabb eseményét jelentő Mobil Világkongresszus kiváló terepet biztosít a piacvezető Ericsson számára, hogy legújabb demóit bemutassa. Néhány példa az Ericssonnál látható, a mobiltechnológiák jövőjét képviselő megoldások közül: villámgyors mobil szélessáv, világelső LTE Advanced megoldások, LTE Broadcast digitális tartalomszolgáltató rendszer, és a világ legkisebb LTE Advanced szabványú modemje, valamint a globális hálózat-üzemeltető központ (GNOC) valódi hálózatokból kapott élő adatokkal.

Welcome_to_Ericsson

AZ ERICSSON RESEARCH

– Az Ericsson Research legújabb eredményeit “What’s Next” terület mutatja be.
– Ezen a területen az 5G holisztikus megközelítésén keresztül megismerhetjük ezeknek a rendszereknek a fő alkalmazási területeit, mint az extrém sebességű helyi hozzáférés vagy a „mindenütt” jelenlévő kiemelt szolgáltatási színvonal. Ehhez olyan új felhasználási területek is hozzátartoznak, mint a gépek közötti kommunikáció. A látogatók kézzelfogható bemutatókon tapasztalhatják meg a hálózatba kapcsolt társadalom előnyeit.
– A Future City Coordination Center a jövő közbiztonsági programjait szemlélteti. A szimuláció azt mutatja be, hogyan kezelnek majd egy olajfinomítóban keletkezett tüzet, hogyan történik  a környezet–közegészségügyi jellegű monitorozása, a vízszivárgások kezelése, a a vízszennyezés monitorozása és  ok-okozati elemzése.

Az Ericsson csarnok egyik leglátványosabb eleme egy teljes globális hálózat-üzemeltető központ. Egy nyolc LCD képernyőből álló 7 x 2 méteres videófal fogja megjeleníteni az Ericsson romániai, indiai és mexikói központjainak  élő hálózatból származó adatfolyamait. A kategóriájukban legjobb eszközöket alkalmazó Ericsson GNOC központok ügyfélorientált, felügyelt üzemeltetést biztosítanak. Nem csak a hálózatok működését figyelik, hanem a szolgáltatások és az ügyfélélmény főbb mutatóit is.

További érdekességek:

– M2M szolgáltatások a vállalatok és szolgáltatók számára, valódi M2M folyamatok részletes bemutatása a szállítmányozás, az intelligens energiahálózatok és az intelligens fogyasztásmérés terén.
– Vidéki lefedettség szolgáltatás, amely igény szerinti lefedettséget nyújt vidéki területek számára.
– Ericsson Device Care szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók távolról felügyeljenek, diagnosztizáljanak, ellenőrizzenek és konfiguráljanak mobil eszközöket és alkalmazásokat
– Spectrum Refarming 2.0 szogláltatás csomag, amely a szolgáltatók GSM/UMTS spektrum felhasználását optimalizálja a minőség megtartásával, felszabadítva ezen értékes erőforrások egy részét az új rádiós technológiák számára.

Az Ericsson több újdonságot is bejelent Barcelonában az idei év során megjelenő Networks Software 14B verzió részeként:

LTE Advanced vivő-aggregálási demó
– Akár 450 Mb/s letöltési sebesség  három vivő aggregálásával
– LTE Advanced kereskedelmi szolgáltatás vivőaggregálással kétszer 20 MHz-en, továbbá két együttműködő cég között első ízben bemutatott 300 Mb/s szélessávú mobilsebesség egy partner eszközével.

Koordinált rádiós hozzáférési hálózat bemutató
– A világ első vállalatközi LTE Advanced Combined Cell bemutatója, amely Transmission Mode 9 (TM9) üzemmódban kommunikál egy partnereszközzel. Így akár 100%-kal meg lehet növelni a mobil szélessávú hálózat kapacitását és javítani a teljesítményt a cellahatárokon.

3,5 GHz-es LTE demócsomag
– Egy másik világpremier a 3,5 GHz-es sáv használata vivőaggregációként a letöltési sebességek növelésére, amelyet egy partner eszközgyártó céggel együttműködve mutat be az Ericsson.
– A demóként bemutatott ASA (Authorized Shared Access) révén a mobilszolgáltatók gyorsabban és hatékonyabban használhatnak új sávokat az entitások közötti dinamikus spektrum megosztás engedélyezésével.

Új üzleti lehetőségek tárulnak fel, többek között az OSS/BSS, valamint a TV és média területein. Az MWC-n bemutatott számos demó ezeket a területeket fedi le.

– Szolgáltatás agilitás, amely a szolgáltatók üzemeltetési ciklusainak optimalizálásával segíti a bevételek és profitabilitás növelését, az előfizetők megtartását.
– A Digital Signage az egyre elterjedtebben használt hálózatba kapcsolt képernyők révén új felhasználási területeket és árbevételi modelleket biztosít. Az LTE Broadcast révén a mobilhálózat-üzemeltetők költséghatékonyan juttathatnak el reklámokat vagy szórakoztató műsorokat a legkülönbözőbb megjelenítő eszközökre, így valós időben, dinamikusan tudják frissíteni például a  reklámtáblákat, a taxik és felvonók képernyőit, valamint a köztéri megjelenítőket.
– Következő generációs lineáris TV: Az Ericsson videótömörítési megoldásai több, mint 20 éve a televíziózás élvonalába tartoznak. A bemutatott legújabb videótömörítési technológiák között szerepelni fog az UHDTV és az adaptív bitsebességű többesadás.
– Új virtualizációs techológiákon alapuló üzleti agilitás. SP-SDN és NFV segítségével gyorsan és hatékonyan megvalósított új hálózati szolgáltatások.
– Integrált megfelelés-irányítás és analitika az IPTV területén: a továbbfejlesztett megfelelés-irányítási és analitikai képességek révén az üzemeltetők jobban átláthatják és célzott intézkedésekkel javíthatják az ügyfélélményt.

A modemek hálózatba kapcsolt társadalom kulcselemei. Az Ericsson modemjei egyetlen eszközben támogatják az összes elterjedt technológiát (LTE FDD és TDD, WCDMA, GSM, TD-SCDMA). Az Ericsson a rádiós sávok széles körét támogatja ugyanabban a lapkakészletben, ezáltal megoldva a széttöredezett piac és spektrum jelentette kihívásokat. Ezt szemléltetendő az Ericsson folyamatos beszédhívást mutat be olyan eszközön, amely új és a hagyományos technológiájú cellák közötti átadássokkal virtuálisan körbeutazza a világot.

Ericsson_MWC_Barcelona

Látható lesz a világ legkisebb és teljesítmény szempontjából leghatékonyabb LTE Advanced vivőaggregálást is támogató modemje: az Ericsson M7450 maximális tervezési rugalmasságot nyújt okostelefonok, táblagépek és bármely más csatlakoztatott eszköz számára.
(BrandTrend)