Kategória: Aktuális.

Színházi előadásként tér vissza március 15-én a Red Bull Pilvaker, az év legkülönlegesebb ’48-as megemlékezése, amiben Magyarország neves színészei és elismert rapperei együtt tisztelegnek a forradalmi hősök előtt. A 2012-ben többek között Arany Pengét érő esemény szervezésében ismét a Human Telex Reklámügynökség a Red Bull partnere.

pilvaker_team_1

A hatalmas sikert aratott Red Bull Pilvaker idén, március 15-én számos újdonságot hoz: a korábban rapperek és a slammerek versenyeként is debütáló esemény most színtiszta színházi előadásként tér vissza. A Szavak Forradalma produkciót Szente Vajk színész-rendező állítja az Erkel Színház színpadára az ünnep estéjén. Az irodalmi-zenei kezdeményezés korábbi csapatát – Dipa (DSP), Bom (DSP), Saiid (Akkezdet Phiai), Diaz, Wolfie (Punnany Massif), Snow, Sub Bass Monster és Kautzky Armand – ráadásul most Szervét Tibor, Kiss Ádám, Sena (Irie Maffia), Földes Eszter, Trecskó Zsófi és a Random Trip zenészei is kiegészítik.

„Ez egy generációkat és stílusokat összehúzó rendhagyó esemény, amelynek a központjában a tiszteletadás áll. Minden élőben folyik majd, és egy modern, animációkkal megoldott látványvilággal fognak a nézők találkozni. Nagy megtiszteltetés, hogy mindebben, mint ügynökség, részt vehetünk” – mondta Soproni István, a Human Telex Reklámügynökség rendezvény igazgatója. Hozzátette: a márka kommunikációs stratégiájának része a sport és a kulturális projekteket támogatása, illetve megvalósítása, azonban mindig egyedi elképzelések alapján. A március 15-i rendezvény tökéletesen megfelel a brand alapvető marketing előírásának, amely szerint 100%-ban helyileg relevánsnak, 100%-ban innovatívnak és 100%-ban Red Bullosnak kell lennie az adott eseménynek, amely megvalósul.

pilvaker_team_2

Bár a Red Bull Pilvaker résztvevők mind külön-külön stílust képviselnek, a céljuk közös: hogy minél több fiatalt érintsen meg a történelem és az irodalom. Legutóbb a különleges verseny mellett a rapperek és a slammerek Petőfi-klasszikusok, mint a Bordal, a Csatadal és az Anyám tyúkja átirataival vívták a szavak forradalmát. A repertoár idén többek közt három új dallal is bővül: a Füstbe ment terv, a Talpra Magyar, és a Walesi bárdok “remake-jei” már a Petőfi Rádión is hallhatók. Az eseményt magát pedig március 15-én az m2 élőben közvetíti majd.

Az idei rendezvény egyik legnagyobb vállalkozása a Walesi bárdok feldolgozása, amiben Fluor Tomi is közreműködik. „Azt hiszem, életemben most fogom először igazán megünnepelni március 15-ét, úgyhogy emiatt is nagyon várom már az előadást” – lelkesedett Fluor. „Fontosnak tartom, hogy értéket is közvetítsünk a fiatalok, illetve azok felé, akik nem tartják vonzónak azt a világot, amit úgy hívunk: irodalom. Ha az előadással növeljük a nemzeti érzést és hovatartozást, akkor az csak jó lehet” – tette hozzá.

A Szavak Forradalma a szabadságharchoz fűződő verseket úgy igyekszik közelebb vinni a fiatalokhoz, hogy a kor legismertebb költeményeit modern zenei alapokra helyezik az előadók. „Költészettel és rappel adunk tiszteletet az ünnepnek, a forradalmároknak, a kornak. Mert akarunk emlékezni erre az időszakra, és ez a rendezvény azt mutatja meg, hogy a mi fiataljaink hogyan gondolkodnak 1848-ról” – foglalta össze Szente Vajk, aki nagy kihívásnak tartja az előadás megrendezését.

A Red Bull Pilvakert idén az Erkel Színházban rendezik, ami a dátum előtt tisztelegve 1848 nézőnek ad helyet március 15-én, este nyolc órakor. Az érdeklődők egységesen 1848 forintért juthatnak hozzá a jegyekhez a Ticket Pro hálózatában.
(BrandTrend)