Kategória: Aktuális.

A Hyundai Motor Europe a lengyelországi Varsóban szervezett ünnepségen átvette a 2014-es AUTOBEST díjat, miután két hónappal ezelőtt a szakértőkből álló zsűri az új generációs Hyundai i10-nek ítélte oda a nagy presztízsű elismerést.

Az AUTOBEST zsűrije szerint „tágas” és „kiváló minőségű”, új generációs i10 a Hyundai második olyan modellje, amely az elmúlt három évben elnyerte az AUTOBEST elismerését; az Elantra 2012-ben végzett az első helyen.

140217_i10 Autobest Awards

“Igazán nagy megtiszteltetés a Hyundai számára, hogy az új generációs i10 megkaphatta ezt a díjat. A modell a stílus, a felszereltség és a kivitelezési minőség terén olyan színvonalat kínál, amellyel hagyományosan csak magasabb kategóriákban találkozhatnánk. Az új generációs Hyundai i10 Európa-szerte kiváló sajtóvisszhangnak örvendett, és máris számos új ügyfelet csábított a márkához. Az AUTOBEST díjhoz hasonló elismerések arra ösztönöznek bennünket, hogy továbbra is olyan, új modelleket tervezzünk, fejlesszünk és építsünk, amelyek megfelelnek az európai vásárlók egyedi igényeinek” – mondta Byung Kwon Rhim, a Hyundai Motor Europe elnöke.

Az új generációs i10 első példánya 2013 szeptemberében gördült le a Hyundai törökországi üzemének gyártósoráról. Az autó törökországi gyártását több mint 500 millió eurós beruházás előzte meg; ez a fejlesztés egyben az üzem éves gyártási kapacitását 200 000 darabra emelte. A török- és csehországi gyártólétesítmények révén a Hyundai jelenleg évente 500 000 darab gépkocsit képes Európában előállítani; az itt eladott Hyundai modellek 90 százaléka a régióban készül.

Az AUTOBEST az egyik legnagyobb presztízsű autóipari díj, amely tizenhárom szempont – például formaterv, vételár, felszereltség vagy szervizelhetőség – alapján rangsorolja az autókat. A zsűri tizenöt fejlődő piac, köztük Lengyelország, a Cseh Köztársaság, Magyarország, Törökország és Oroszország ismert autós szakújságíróiból áll.
(BrandTrend)