Kategória: Aktuális.

Napi 140 millió forint. Egy átlagos napon ekkora összeget használtak fel az OTP SZÉP kártya birtokosok 2013-ban. Ha ez a trend idén is folytatódik, akkor alig egy hónap alatt felhasználható az a 3,2 milliárd forintnyi 2012-es feltöltés, amelynek érvényessége idén május 31-én lejár.

Jelenleg az OTP SZÉP kártya 711.000 kártyabirtokosának csaknem 30 százaléka rendelkezik olyan, 2012-ben biztosított elektronikus utalvánnyal, amelynek az érvényessége idén, azaz 2014. május 31-én lejár. Az OTP SZÉP kártyákra 2012-ben összesen mintegy 53 milliárd forintnyi feltöltés érkezett a munkáltatóktól, amelyből több mint 49 milliárd forintot már elköltöttek a kártyabirtokosok.

szep card

A kártyabirtokosoknak érdemes időben dönteni a SZÉP kártyákra érkezett béren kívüli juttatásoknak a felhasználásáról, hiszen a hatályos szabályozás szerint a határidőig fel nem használt elektronikus utalványok lejártnak minősülnek, így az azokon megmaradt összegeket már nem lehetséges elkölteni. Ha maradnak ilyen végösszegek a kártyákon, azokat a kártyakibocsátóknak vissza kell fizetniük a munkáltatók részére, akiktől a feltöltés érkezett.

Az érintett kártyabirtokosok több mint 41 000 különböző szolgáltatási lehetőség közül választva 22 ezer elfogadóhelyen tudnak fizetni, ha szeretnék kihasználni az OTP SZÉP kártya nyújtotta lehetőségeket. Számos étterem, és szálláshely várja őket különböző kedvezményeikkel. A hamarosan lejáró elektronikus utalványokat felhasználhatják például a márciusi Torkos Csütörtök, vagy a húsvéti esetleg a pünkösdi hosszúhétvégék alkalmával. Sőt, a foglaló fizetési lehetőségnek köszönhetően akár a nyári pihenést is ki lehet fizetni már előre.

„A tavalyi évben a SZÉP kártyákra utalt összegekből a lejáró egyenlegek aránya mindössze 2 százalék volt az összes feltöltéshez képest. Adataink szerint az idén lejáró, tehát a 2012-ben utalt munkáltatói feltöltéseknek mintegy 95 százalékát már elköltötték a munkavállalók. Arra számítunk, hogy az ezeken az utalványokon pihenő összegeknek jelentős részét felhasználják majd kártyabirtokosaink a május 31-i határidő előtt. Ahogyan az elmúlt évben is, idén is szeretnénk felhívni a kártyabirtokosok figyelmét arra, hogy éljenek a SZÉP kártya nyújtotta lehetőségekkel és költsék el lejárandó összegeiket. AZ OTP SZÉP kártyabirtokosok a honlapunkon történt regisztrációt követően gyorsan és egyszerűen lekérdezhetik kártyájuk egyenlegét és forgalmát.” – nyilatkozta Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója.
(BrandTrend)