Kategória: Aktuális.

A modern technológiák sok más mellett a televíziózást és a médiafogyasztás egyéb módjait is újradefiniálják. A felhasználóélmény azonban még mindig sokszor töredezett és általában véve is csalódást keltő lehet. Eközben egyre jellemzőbb a különböző videó-szolgáltatások és különböző eszközök váltakozó használata, azaz a több-képernyős tartalom megtekintés. 2020-ra legalább 50 milliárd csatlakoztatott eszköz lesz a hálózatba kapcsolt társadalomban, és közülük 15 milliárd videó-szolgáltatást is nyújt majd a felhasználóknak.

Az Ericsson ezeket a tendenciákat is szem előtt tartva alkotta meg a „Future TV Anywhere” megoldását, mely a jövőbeni tévézés ökoszisztémáját képes már ma is nyújtani . Ebben a jövőben a televízió bárhol, bármilyen eszközön elérhető lesz, az élmény pedig az felhasználók igényei szerint változik, fejlődik. A megoldás a modern internetes technológiákat viszi el a televíziózás világába is. Segítségével a szolgáltatók a fizetős tévé minőségét és tartalommélységét integrálhatják az „over the top” videó-szolgáltatások interaktivitásával és többképernyős megtekintési lehetőségeivel.

Az Ericsson egy olyan integrált, végpont-végpont platformot épít ki a fizetőstévé-szolgáltatók részére, amely teljes egészében az internetes és felhőtechnológiákon alapul. Az új szolgáltatási modell keretében nyújtott szoftver lehetővé teszi, hogya televízió szolgáltatók gyorsan reagáljanak a piac igényeire, egy olyan skálázható szolgáltatással, amely képes kezelni az élő TV adásokhoz kapcsolódó hálózati terheléseket. Mindezek mellett a rendszer képes a szolgáltatók munkáját segítő adatbányász rendszerek kiszolgálására is.

Az Ericsson a 2014-es Mobil Világkongresszuson ismerteti „Future TV Anywhere” megoldását, felhasználói felületét és funkcióit.

Az Ericssoné a világ legelterjedtebb IPTV-platformja, és a vállalat több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a videó-technológiák terén. Az Ericsson egyedülálló televíziós és médiaportfóliója olyan megoldásokat is tartalmaz, mint például a továbbfejlesztett tömörítés és a csúcsminőségű tartalomszolgáltatás.
(BrandTrend)