Kategória: Aktuális.

Egy fantasztikus szexuális együttlét után mindenki másképp látja a világot. Pillekönnyűnek, felszabadultnak érezzük magunkat és olyan eufória tölt el bennünket, mintha tényleg pillangók repkednének a gyomrunkban. A boldogságszint néha olyan mérteket is ölthet, hogy picit kelekótyák leszünk, nem észleljük rendesen a körülöttünk lévő világot, vagy úgy érezzük, mintha hirtelen egy másik dimenzióban találnánk magunkat.

Gyakran lehet hallani, hogy a jó szex felszabadít. Ez nem csupán egy mondás, ugyanis a jó szexuális együttlétnek valóban számos olyan pozitív hatása van, mely meghatározhatja akár a hátralévő napunk, esténk egészét. „A jó szeretkezés orgazmussal végződik, amelynek az egész szervezetre, mind testi, mind lelki értelemben jelentős hatása van. Összességében élettanilag jótékony, ami azt jelenti, hogy hosszútávon nézve, az aktív szexuális életet élők egészségesebbek” – nyilatkozta a téma kapcsán Dr. Erős Erika, a Durex szexuálmedicina szakértője (FECSM).

A szexuális kielégülésnek szemmel látható jelei is vannak. Ilyen a szapora pulzus és levegővétel, a vérnyomás emelkedése, izomremegés valamint a bőr kipirulása. Ezt az emelkedett állapotot az ellazulás fázisa követi.

Passion

„Ilyenkor visszaesik a vérnyomásunk, ezért bágyadtságot, jóleső fáradtságot érezhetünk, de az aluszékonyság is gyakori. Ezért van például, hogy sok férfi szívesen szenderül álomba egy-egy jó szeretkezés után. Az agyban felszabaduló hormonok eufórikus állapotot, boldogságérzést váltanak ki, amely az arckifejezésen is tükröződik. Az élmény hatása alatt álló egyén kevésbé tud külső dolgokra koncentrálni; figyelmetlen lehet, röviddel a szex után akár rendezetlenebb lehet a megjelenése” – mondta Dr. Erős Erika.

„A film szereplői között is láthatunk olyanokat, akik még olyannyira ebben az elvarázsolt állapotban vannak, hogy kis híján fejjel mennek a falnak. Ezzel szemben a jégkrémet szopogatók inkább ábrándoznak, nem orgazmus után vannak, hanem inkább arra vágynak” – tette hozzá a szakértő.

Az, hogy ez a kielégültség utáni csodálatosan hóbortos érzés meddig tart, az az átélt gyönyör nagyságától és a személyiségtől függ. Így néhány óráig, de akár 1-2 napig is érezhetjük annak jótékony hatását.
(BrandTrend)