Kategória: Aktuális.

Különös módon készül a versenyszezonra Pascal Wehrlein: a Mercedes-Benz DTM-pilótája egy nem mindennapi szerepcsere miatt találkozott Isabella Laböck snowboard világbajnokkal. Isabella – aki a párhuzamos óriás szlalom számban nyerte el a világbajnoki titulust – az olimpiai felkészülés hajrájában először snowboard leckét adott a DTM-pilótának az ausztriai Leogangban, utána pedig Wehrlein mutatta meg a Hölgynek, hogy miként viselkedik havon és jégen egy nagyteljesítményű autó.

Motorsports / DTM: german touring cars championship 2013

A vezetési leckére a Mercedes-Benz Driving Events szervezésében, a Winter Drive Experience keretében került sor Ausztriában, mégpedig egy Mercedes-Benz A 45 AMG volánja mögött, amellyel a DTM-pilóta bemutatta, hogyan kell téli körülmények között biztonságosan vezetni.

A Mercedes-Benz Driving Events révén 2014. február 1-től a Magyarországon átadott új Mercedes-Benz személyautók tulajdonosai a jármű alapárának részeként vezetéstechnikai kurzuson vehetnek részt a zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályán. A tréning során a résztvevők a hétköznapi közlekedésben előforduló veszélyhelyzetek kivédését tanulhatják meg, illetve átfogóan megismerhetik az autóikba épített vezetői asszisztens-rendszerek működését.

pascal_wehrlein_isabella_labock_01

Isabella Laböck: „Fantasztikus nap volt, ami számomra tényleg rengeteg örömet okozott. Pascal kimondottan ügyesen áll a snowboardon. Vezetés közben pedig azonnal érezhető: egy autóversenyző mindig is autóversenyző marad, a körülményektől függetlenül. A Mercedes Winter Drive Experience keretében a jeges pályán történő vezetés volt számomra a nap abszolút csúcspontja. Egyszerűen hihetetlen, hogy megfelelő vezetői tapasztalattal egy autó mire képes havon és jégen.”

Pascal Wehrlein: „Isabella meglepett engem a Mercedes-Benz A 45 AMG kormánya mögött. Nagyon hamar megértette, hogy miként kell kezelni jégen az autót, és driftelés közben sem mutatott semmiféle félelmet. A jégarénában történő vezetés láthatóan örömet okozott neki. Én pedig hasonlóan éreztem magam snowboardozás közben: a legszívesebben abba sem hagytam volna. Mind snowboardozás közben, mind pedig autózáskor elengedhetetlen a nagyon jó egyensúlyérzék. A kormány mögött csak így lehet megérezni, hogy az autó mikor kezd el csúszni.”

pascal_wehrlein_isabella_labock_02

A Daimler 120 éve szerepel a motorsportban, 80 évesek a legendás Ezüstnyilak, 30 éves múlt a DTM-ben.

Már a világ első autóversenyén, az 1894-es Paris-Rouen utcai versenyen is egy Daimler motor győzedelmeskedhetett – ez volt a mind a mai napig tartó sikertörténet kezdete. A Mercedes-Benz legnagyobb motorsport-sikerei közé Juan Manuel Fangio 1954-es és 1955-ös F1-es világbajnoki címei, a klasszikus Le Mans-i hosszú távú verseny 1952-es és 1989-es győzelmei, valamint az Indianapolisi 500 mérföldes futam megnyerése tartozik.

Az újkori F1-ben a Mercedes-Benz a McLaren partneristállóval és a Brawn GP csapattal négy egyéni, és két konstruktőri világbajnoki címet szerzett. A DTM történelmében a Mercedes-Benz minden idők legsikeresebb márkájának számít. 1988 óta – vagyis a Mercedes-Benz gyári belépésétől számítva – összesen hét egyéni bajnoki címet hódítottak el a Mercedes-pilóták.

A motorsport jubileum évében visszatér Magyarországra a DTM mezőnye, ami 2014. június 1-én a Hungaroringen versenyez. A Mercedes-Benz csapatában a tavalyi Fridge fesztiválra is ellátogató Pascal Wehrlein mellett két korábbi bajnok, a Forma-1-et is megjárt Paul di Resta és a jelenleg a McLaren csapat tesztpilótájaként is dolgozó Gary Paffett is rajthoz áll majd.
(BrandTrend)