Kategória: Aktuális.

Az utolsó negyedévben ismét a mobilbevételek és a kereskedelmi szektor élénkülő hirdetési aktivitása húzta az indexet. Megállt az email szegmens csökkenése, a pénzintézetek azonban az egy évvel korábbinál kevesebbet hirdettek az online piacon.

IAB Adex NORI 2012/2013 (Néhány bevalló az adat validálás során utólagosan helyesbítette értékeit, így NORI értékének módosítására volt szükség.)

IAB NORI 2013

Az IAB Hungary Médiaszekció tagjainak önkéntes adatbevallásából a PwC Magyarorszag Kft. közreműködésével összeállított IAB Adex NORI index negyedéves összehasonlításban, év/év alapon nyújt tájékoztatást a magyar online és mobil reklámpiacról érintett részéről. A NORI a search és listings típusú bevételek kivételével tartalmaz minden online és mobil hirdetési formából származó reklámbevételt a résztvevő cégek vonatkozásában. A bevallásban résztvevő médiatulajdonosok és sales house-ok száma és mérete alapján kijelenthetjük, hogy a NORI átfogó képet mutat a magyar online és mobil reklámpiac aktuális teljesítményéről.

Az összesítést a PwC az alábbi cégek önbevallásai alapján készítette:

Adaptive Media, Axel Springer Magyarország, CEMPSH, Est Media Group, EVO Media, Gmedia, Híreső, HVG Kiadó, HWSW, Infinety, Inform Media Online, Madhouse, Magyar Jeti, MTM-SBS, MTVA Online, Net Média, Optimusz Direkt Marketing, Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató, Reach Media, Ringier Online, R-Time, Sanoma Budapest, Thinkdigital
(BrandTrend)