Kategória: Aktuális.

„Ennél exkluzívabb nem is lehetne – a sportos megjelenés csúcsa” – hangsúlyozza Ola Källenius, a Mercedes-Benz Cars igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja. „A Concept S-Class Coupé tanulmányautó lélegzetelállító, érzéki tisztaságú formatervét és sportosan klasszikus arányait a tervezők az új, szériagyártású S-osztály Coupé esetében szinte változatlanul emelték át. A nagy coupé mindig is modellpalettánk csúcsán helyezkedett el, emiatt ismételten S-osztálynak neveztük el.”

S_500_Coupe_01

„A világújdonságnak számító aktív kanyardőlés-funkcióval megmutatjuk, hogy a Mercedes-Benz Intelligent Drive milyen lehetőségeket rejt magában” – mondta Prof. Dr. Thomas Weber, a Daimler AG igazgatótanácsának a konszern-kutatásokért és a Mercedes-Benz Cars fejlesztésekért felelős tagja. „Az autó egy motorkerékpároshoz hasonlóan fekszik be a kanyarba, aminek köszönhetően mérsékelni tudja az utasokra ható oldalgyorsulást. Ez az opció különösen országúti vezetés során garantál még nagyobb vezetési élményt és kényelmet ügyfeleink számára.”

RészletekMercedes-Benz S-osztály Coupé

Az S-osztály Coupé a 2014. március 6-16. között zajló Genfi Autószalonon ünnepli világpremierjét, és a modell 2014 második felében fog megérkezni a márkakereskedésekbe. A kétajtós első ízben a 4663 cm3-es V8-as Biturbo-erőforrással lesz elérhető. Az S 500 Coupé 455 lóerős (335 KW) csúcsteljesítményre képes, maximális nyomatéka pedig eléri a 700 Nm-t. A sportos vezetési élményben lényeges szerepet játszik a kipufogórendszer emocionális hangolása.

Az új S-osztályban a MAGIC BODY CONTROL személyében világpremierjét ünnepelhette a világ első „szemekkel rendelkező“ futóműve. A Coupé kivitelben pedig a kanyardőlés-funkció révén egy újabb világújdonságot tisztelhetünk a szériagyártású automobilok között: a Coupé egy motorkerékpároshoz vagy egy síelőhöz hasonlóan képes bedőlni a kanyarokba. Ezáltal az utasokra ható oldalgyorsulások olyan módon mérséklődnek, mintha döntött kanyarokban haladnának, a bent ülők pedig így természetesebb pozícióban ülhetnek. Az új kanyardőlés-funkció különösképp országúton kínál nagyobb vezetési élményt és kényelmet.

S_500_Coupe_02

A tavaly bemutatott S-osztályhoz hasonlóan az új Coupé is számos új asszisztens-rendszerrel érhető el, amelyek az autóvezetést még kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik. Az Intelligent Drive rendszerek közé tartozik többek között a PRE-SAFE Fékrendszer gyalogos-felismeréssel, a DISTRONIC PLUS kormányzás-asszisztenssel és Stop&Go Pilot funkcióval, a BAS PLUS fékasszisztens keresztirányú forgalom-asszisztenssel, az Aktív sávtartó asszisztens, az Adaptív távfény-asszisztens Plus, valamint az Éjjellátó asszisztens Plus.

A COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS rendszer az Adaptív fékasszisztens mellett – amely már 7 km/h feletti sebességnél védelmet nyújt az ütközések ellen – egy kiegészítő funkcióval büszkélkedhet: fennálló ütközésveszély esetén, és amennyiben a gépjárművezető reakciói elmaradnak, a rendszer 105 km/h-s sebességig már autonóm fékezésre képes, így a lassabban haladó, vagy fékező gépjárművekkel történő ütközés súlyosságát mérsékelni képes. 50 km/h-s sebességig a rendszer az álló helyzetben lévő gépjárművek mögött is lefékez, 40 km/h alatt pedig meg tudja gátolni a ráfutásos baleseteket.

A preventív PRE-SAFE utasvédelmi rendszert az S-osztályhoz hasonlóan a PRE-SAFE PLUS-szal egészítették ki. A PRE-SAFE PLUS fel tudja ismerni a hátulról történő ütközés veszélyét, és a mögöttes forgalmat a hátsó irányjelzők magas frekvenciájú villogtatásával figyelmeztetni képes. Amennyiben a ráfutásos baleset veszélye továbbra is fennáll, a rendszer az álló helyzetben lévő gépjárművet még az ütközés előtt megfékezi, így lecsökken az ostorcsapásos nyaksérülés kockázata, az ütközés során történő előremozdulás minimalizálásával.

S_500_Coupe_Edition_1_01

Az S-osztály Coupé utastere is a kiemelkedő luxus és kényelem jegyében fogant, amit opcionálisan még tovább lehet fokozni. Az AIR-BALANCE csomag – ami illatosítja és ionizálja a beltér levegőjét – éppúgy kérhető, mint a Hőkomfort csomag keretében elérhető elektromos kartámasz-fűtés. Az Üléskomfort csomag részeként az első ülésekhez „Hot-Stone“ elven dolgozó ENERGIZÁLÓ masszázsfunkció jár.

S_500_Coupe_Edition_1_02

A High-End audiorendszereket gyártó Burmester specialistáival való együttműködés eredményeképp két különösen értékes audiorendszer áll rendelkezésre: a Burmester Surround-Soundsystem és a Burmester High-End 3D-Surround-Soundsystem.
(BrandTrend)