Kategória: Aktuális.

2013-ban a dokumentumkezelés terén, kisebb-nagyobb mértékben minden terméktípus eladási trendje pozitív irányba változott Magyarországon. A teljes lézeres nyomtató piacról elmondható, hogy összességében húsz százalékkal bővült 2012-höz képest, ami közel 104.000 berendezés értékesítését jelenti. A Xerox ezen belül másfél százalékos bővüléssel zárta az évet az azt megelőző esztendőhöz viszonyítva, ami a közel ötezer darabos gépeladásuk eredménye.

Az A/4-es szegmensben még mindig több nyomtató fogy, mint multifunkciós berendezés (MFP), és egyértelmű a fekete-fehér gépek dominanciája. Tízszer többet vesznek a mono berendezésekből, mint a színesekből. Ugyanakkor a színes MFP-k iránti igény növekszik, ami abból is látszik, hogy a színes A4 berendezést vásárlók már inkább MFP készüléket vesznek nyomtató helyett.

„Ennek az a magyarázata, hogy ma a kisirodai felhasználók is szélesebb körű funkcionalitást várnak a színes dokumentumkezelési eszközeiktől, mint az egyszerű nyomtatás.” – hangsúlyozta Udvardi Gábor, a Xerox Magyarország marketing vezetője. Az A/3-as szegmensben a fekete-fehér MFP-k eladásai nőttek meg jobban tavaly, de a színeseket is kezdik keresni. Az A/3 MFP piacon az eladott gépek hatvanhét százaléka fekete-fehér, főleg belépő, vagy középkategóriás (1-30 lap/perc) típus volt.

A hazai kis – és középvállalatok körében növekszik az aránya azoknak, akik hálózatos gépekkel és A/3-as multifunkciósokkal teszik hatékonyabbá a működésüket. Az elmúlt hét évben mintegy öt milliárd nyomat készül ezeken a készülékeken, ami mutatja, hogy a kisebb cégeknél is van kereslet a fejlettebb dokumentumkezelési megoldásokra. Ennek az igénynek ugyanakkor már eddig is számos fejlesztés igyekezett megfelelni, azonban a Xerox most komplett megoldást kínál új szolgáltatásán keresztül.

Az eddig csak a nagyvállalatok számára elérhető MPS ajánlathoz hasonlóan az XPPS (Xerox Partner Print Services) szolgáltatás is megszabadítja a kis- és középvállalati ügyfelet a berendezés üzemeltetésének minden terhétől, hogy az a valódi üzleti tevékenységére koncentrálhasson. A Xerox minősített partnerei által nyújtott XPPS szolgáltatás teljes körűen automatizálja a céges nyomtatók, MFP-k eszközfelügyeletét. A gépek biztonságos vonalon (128 bites SSL titkosítással) kapcsolódnak a Xerox központjához, ahol napi 24 órában dolgozzák fel a beérkező információkat, és teszik meg a szükséges lépéseket a gépek folyamatos rendelkezésre állása érdekében.

Míg a gépek állapota bármikor ellenőrizhető a megfelelő adatok lehívásával, addig a berendezésen kezelt dokumentumok tartalma továbbra is hozzáférhetetlen marad külső fél – így akár a Xerox munkatársai – számára. A szoftverfrissítések, rutin ellenőrzések távolról megtörténnek, ugyanakkor a személyesen elvégezhető karbantartást, toner feltöltést vagy hibaelhárítást rövid átfutási idővel a Xerox Magyarország területileg illetékes kiemelt partnere végzi el.

A szolgáltatás előre kalkulálható, fix havidíjas modellben érhető el, így könnyen kiszámítható a költsége, illetve a megtakarítás, ami a felszabaduló munkaerő értéke. A rendszer további előnye, hogy kiépíthető vegyes összetételű eszközpark esetében is, azaz egyáltalán nem szükséges, hogy a vállalatnál csak Xerox nyomtatók, MFP-k legyenek beállítva.
(BrandTrend)