Kategória: Aktuális.

Ausztrália vezető távközlési szolgáltatója, a Telstra sikeres élő bemutatót hajtott végre az Ericsson LTE Broadcast megoldásának stadion körülmények közötti tesztjével. Három dedikált tartalomfolyamot – élő közvetítés, fontosabb események és statisztikák – sugároztak valós időben az Ausztrália–Anglia „T20” krikettmeccsről a résztvevők számára, akik tetszés szerint váltogathattak a tartalmak között. Ehhez csupán egy LTE Broadcast megoldásra képes okostelefon illetve egy speciálisan kialakított alkalmazás telepítésére volt szükség .

Az LTE Broadcast technológia újítása, hogy egyetlen folyam sugárzásával a műsorszórási területen tartózkodó korlátlan számú felhasználó tudja fogadni a tartalmakat, úgy, hogy mindegyikük ugyanazt a konzisztens és megbízható felhasználói élményt élvezheti. A technológia olyan nyilvános helyszíneken (stadionok, koncertek, stb.) jelent forradalmi megoldást, ahol az előfizetők száma kis területen szélsőségesen magas szintet érhet el.

Mike Wright, a Telstra hálózatokért felelős ügyvezető igazgatója szerint: „Ez a teszt bebizonyította, hogy az LTE Broadcast megoldás hatékonyan működik stadionos környezetben. Ahelyett, hogy felhasználónként körülbelül 2 GB-nyi adatot használtunk volna fel a játék egyetlen tartalomcsatornájának adatfolyamához, az összes LTE Broadcast felhasználót ki tudtuk szolgálni körülbelül 6 GB adat felhasználásával, a teljes sugárzásra vonatkozóan. Ez egyértelműen bizonyítja a spektrum hatékony felhasználását. Ez az eredmény komoly lehetőségeket sejtet a sport- és egyéb szórakoztató rendezvények részvevőinek biztosított új szolgáltatások terén, a felhasználói élményt még újabb szintre emelve.”

Håkan Eriksson, az Ericsson ausztráliai és új-zélandi szervezetének vezetője a teszt kapcsán így nyilatkozott: „Az LTE Broadcast nagyszerű lehetőséget kínál a mobilszolgáltatók számára, hogy új bevételi forrásokra tegyenek szert, az olyanLTE-alapú prémium szórakoztató videószolgáltatásokkal, amelyek kielégíthetik a kiváló minőségű videóélmény iránti egyre növekvő fogyasztói igényt. A szabványosítás és az ökoszisztéma-fejlesztés terén vezető pozícióban lévő ipari partnerekkel közösen előkészítjük a kereskedelmi bevezetést a tömegpiacon, optimalizálva a meglévő spektrum és hálózatok használatát.”

Ez a tesztüzem egyértelműen bemutatja az Ericsson végpont-végpont megoldásának minden részét, amely megoldás a meglévő rádió- és maghálózati elemek szoftverfrissítéseiből, új médiaszolgáltatási rétegből, valamint tanácsadási és rendszerintegrációs szolgáltatásokból áll, az Ericsson mobilhálózatok terén fennálló széles körű szakértelmére és a videotömörítési technológia terén húsz éve betöltött vezető szerepre építve.

Az Ericsson legújabb Mobilitási jelentése szerint a mobilhálózatok videóforgalma 2019-ig évente körülbelül 55 %-kal fog növekedni. Az LTE Broadcast megoldást úgy alakították ki, hogy bővíthető legyen a növekvő igényekkel lépést tartva. Jelenleg a vezető LTE mobilszolgáltatók tesztelik a technológiát, és globális szinten vizsgálják a benne rejlő üzleti lehetőségeket.
(BrandTrend)