Kategória: Aktuális.

A Carat árbevétele tavaly 20 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Új ügyfeleik között van a Staples, a Macy’s, a Dannon, a Burberry és a Sony néhány almárkája. Az anyavállalat pedig megnyerte a Reckitt Benckisert.

A sikerhez szükségesek voltak az olyan tehetségek, mint amilyen például Robert Hannan, stratégiai vezető és Mark Mylan, az új üzletek vezetését koordináló szakember, továbbá az adatokkal és elemzésekkel foglalkozó csoportban mért 30 százalékos növekedés. Az elemző, stratégiai és kutatási osztály új stratégiai vezérigazgató-helyettese, Michael Epstein.

Az ügyfelek szerint a Carat sikerének titka: az együttműködésen alapuló vállalati kultúra. Az ügynökség pontosan tudja, mikor kell arra az Aegis-hálózatra támaszkodni, amelynek portfóloójához tartozik a digitális szemléletű Isobar és az “out-of-home” szakértő Posterscope. Mindez egy szorosabb együttműködést eredményez az olyan Dentsu-ügynökség számára, mint amilyen a McGarryBowen és 360i.

A Carat célja: olyan egyedi megoldások biztostása, amellyel az ügyfelek áttörhetnek az egyre zsúfoltabb médiapiacon.

“A működési modelljük lehetővé teszi számunkra, hogy nagyon agilisek legyünk” – mondta Megan Stooke, a General Motors globális marketing igazgatója. Annak ellenére, hogy számos kihívással kellett megküzdeniük, a Carat és a GM kapcsolata erős.

Tony Giannini, a Macy’s média és marketing vezetője szerint: “fokoztuk a digitális csatornák támogatását, beleértve az audió, videó, közösségi, mobil és tablet eszközöket is, mindezt a Carat kutatásaira alapozva, amely számunkra felbecsülhetetlen értékkel bír”.

Forrás: adage.com
(BrandTrend)