Kategória: Aktuális.

A Shopline-webáruház Nyrt. rendkívüli közgyűlésén a részvényesek a cég nevét – utalva ezzel a korábban bejelentett, Libri Könyvkereskedelmi Kft.-vel való összefonódásra – Libri-Shopline Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra (röviden: Libri-Shopline Nyrt.-re) változtatták.

A korábban bejelentetteknek megfelelően a két vállalat önálló kereskedelmi márkái, a Libri, a Shopline és a Bookline a jövőben is megmaradnak, tehát a vásárlók e téren a jövőben sem tapasztalnak majd változást. A két vállalat összefonódásának eredményeként létrejött cégcsoport a jövőben közös logót, a két cég nevét is összehangolva pedig a Libri-Shopline nevet használja majd az üzleti kommunikációja során, ami a teljes cégjogi egyesülés felé vezető út egyik fontos mérföldköve is egyben. Ezzel összhangban a Társaság két fontos leányvállalata, a jelenlegi Libri Kiadó Kft. és a Libri Média Kft. neve is változik a jövőben.

A változások a Társaság vezető testületeit is érintik. A közgyűlésen a részvényesek Dr. Spéder Zoltánt az igazgatóság elnökének, Balogh Ákost, dr. Élő Gábort, Balogh Gabriellát és Verseghi-Nagy Balázst az igazgatóság tagjának választották. A Társaság működését háromtagú felügyelőbizottság felügyeli, amelynek tagjai Lendvai Beáta és Keserű Csaba, a bizottság elnöke Lantos Csaba lesz. A Libri-Shopline Nyrt. vezérigazgatói teendőit a jövőben is Starcz Ákos látja majd el. A Libri Kft. ügyvezető igazgatója Kovács Péter marad, a teljes cégcsoport a jövőben a kettejük operatív irányítása alatt működik majd.

A Libri és a Shopline üzleti tevékenységének összehangolása a Gazdasági Versenyhivatal 2013. december 10-én kelt döntésével kapott zöld utat: a két cég együttműködése az egységes működési és irányítási modell mentén ténylegesen 2014 januárjától indult el, a társaságok egyesülése 2015-ben várható.

A közgyűlés az újonnan felálló vezetőtestületek mellett döntött a cégcsoport pénzügyi igazgatójának kinevezéséről is: a Libri-Shopline csoport pénzügyi igazgatói posztját a jövőben a Shopline korábbi pénzügyi vezetője, Kádár Tibor látja majd el. A Társaság szintén a mai napon bejelentette, hogy Liptay Gabriella, a cégcsoport korábbi marketing- és kommunikációs igazgatója a cégcsoport építkezésében való részvételét és a két cég egyesülését előkészítő munkáját követően 2014. február 1-től karrierjét a Libri-Shopline többségi tulajdonosánál (SQ Invest Kft.) folytatja.
(BrandTrend)