Kategória: Aktuális.

A keresési toplistát a „festmény” vezeti, erre kerestek rá a legtöbben, de a porcelánok is népszerűek (Zsolnay, Herendi), valamint sokan vadásznak „antik” tárgyakra, órákra és katonai eszközökre is. Pörögnek a retro és antik pénzérmék, órák és pipák, valamint hatalmas mennyiségben fellelhetők a telefonkártya szettek és az újra divatos bakelitlemez kollekciók is.

láncfuresz_gyujtemeny

A klasszikus tárgyakon kívül azonban bőven találunk egyéb érdekességeket is. Ki gondolná például, hogy akad ember, aki a láncfűrészeket gyűjti úgy mint más a bélyegeket. A több tucat motoros fűrész egyben és külön-külön is megvásárolható, darabjáért 5-30 ezer forintot kér a tulajdonos. Úgy tűnik a szerszámgyűjtés jelentős rajongói táborral bír: egy komplett ácsszerszám kollekció is gazdát keres a Jófogáson, ennek 40 ezer forint az ára.

retro_sebessegvalto_gombok

A különböző autós relikviák mindig is népszerűek voltak, ám a retró sebességváltó gombok iránti rajongás aligha népszenvedély. Márpedig egy ilyen gyűjtemény is gazdát keres a neten, mindössze 5000 forintért. Egészen más árkategóriába tartozik a körülbelül 130 darabból álló, eredeti amerikai Barbie gyűjtemény, ez 1,5 millió forintba kerül.

madarpreparatum_gyujtemeny

Nem túl divatos manapság kitömött állatokkal díszíteni a lakást, ám aki mégis erre vágyna, 15 ezer forintért egy komplett madárpreparátum gyűjteményt mondhat a magáénak. Ha olvasgatna is a madarak árnyékában, egy teljes Agatha Christie könyvespolc (65 darab) most mindössze 70 ezer forintért eladó, a feléért pedig Playboy gyűjteményt is be lehet szerezni az elmúlt évek összes lapszámával. A Horgász Újság 1961-2009 közötti minden kiadványa 75 ezer forintba kerül.

porcelandsizno_gyujtemeny

A Jófogás.hu-n találunk még ezen kívül porcelán disznó gyűjteményt (2000 Ft/darab), Misa macikat minden mennyiségben és természetesen rengeteg mást is. Gyűjtők, böngészésre fel!

A legnépszerűbb keresések a Jófogáson a gyűjtök között:

1. Festmény
2. Porcelán
3. Zsolnay
4. Antik
5. Herendi
6. Bélyeg
7. Arany
8. Óra
9. Sisak
10. Ezüst
(BrandTrend)