Kategória: Aktuális.

A megvalósítás az Új Széchenyi Terv keretében, a TÁMOP-2.2.4-11/1 pályázati konstrukció révén, uniós forrásból történt.

A projekt során a BKF szakmai stábja újfajta, innovatív tréning megközelítéseket, illetve tréneri és szervezetfejlesztési módszertanokat tanított meg a programban résztvevő külföldi partnereknek. A projekt 18 hónapos futamideje alatt összesen 4 tematikus workshop keretében finn, észt és román szakemberek alternatív tréneri és szervezetfejlesztési technikákat sajátítottak el, melyek a hátrányos helyzetű csoportokkal történő hatékonyabb, sikeresebb munkavégzést segítik elő.

A tréningsorozatot kutatói munka kísérte, amely során minden partner felmérte, hogy a kiválasztott adott téma és metodika milyen hatást váltott ki saját képzési csoportjukban, illetve a helyi viszonyok, kultúra, a célcsoport összetétele, speciális igényei stb. alapján továbbfejlesztette, módosította.

A képzési program és a kutató munka szakmai tanulságait egy záró tanulmányban összegeztek, amit a konferencia résztvevői is kézhez kaptak. E mellett a külföldi partnerek, illetve a BKF szakemberei rövid ízelítőt adtak a szakmai programból az esztergomi konferencián megjelent kollégáknak, trénereknek, érdeklődőknek.
(BrandTrend)