Kategória: Aktuális.

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) 2014-es feladatainak ellátására összesen 87,1 millió Ft-ot kapott. A szakmai feladatokra összesen 10 millió forinttal több forrás jut ebben az évben, mint a 2013-ban. A többletforrást a Szövetség arra használja, hogy megerősítse a nemzeti válogatottak mellett dolgozó szakmai stábot. Ez év májusában ugyanis komoly esély van egy sikeres Európa Bajnoki kvalifikációra.

A 2 millió forintos alaptámogatáson felül 6,9 millió Ft jut szakmai feladatokra, 10 millió Ft működésre, 2 millió Ft edző táborok szervezésére (voucher formájában) és 3 millió Ft műhely támogatásra. Ezen felül a Héraklész és a Sport XXI. programokra összesen 56 millió Ft-ot költenek a röplabdások. Újdonság, hogy a MOB a Szövetség kérésére 3 millió forintot adott műhelytámogatás céljára, amelyet az MRSZ elsősorban az utánpótlás játékosokat nevelő kluboknak szeretne odaadni.

„A hosszú távú stratégiában gondolkodunk és nem egyszeri nagy összegben. Számunkra az a fontos, hogy bízzanak az új vezetésben, lássák, hogy komoly, megalapozott programokat teszünk le. Eredményesen dupláztuk meg a kormányzati támogatást is, hiszen 2,1-ről 4,2 milliárd forintra tudtuk emelni a forrást, amelyet 2020-ig kap a sportág. Most a MOB nyújtott újra partneri kezet, és közel 10 millió Ft-tal emelte az éves támogatás keretét. A pénz egy részét az utánpótlás-játékosokat nevelő kluboknak szeretnénk adni, a másik felét pedig szakmai feladatokra fogjuk költeni, megerősítjük a nemzeti válogatottak melletti szakmai stábot. A MOB-nak köszönjük a bizalmat és a támogatást” – mondta el Poór Csaba, a Szövetség elnöke.

A MOB 2014-től erőteljesebben kívánja támogatni a 16 kiemelt sportág programjában nem szereplő sportágakat is, így a kiemelt sportágak Héraklész és Sport XXI programjainak keretét csökkentették, amelyből egy új támogatási alapot képeznek. Így nem csak a röplabdásoknak, hanem mind a 16 kiemelt sportágnak csökkentek a keretei. Sportágnak sikerült megőrizni a sportszakemberi Gerevich-ösztöndíj mértékét: 7,2 millió Ft-ot költhetnek erre a célra.

A Magyar Röplabda Szövetség új válogatott stratégiát is kidolgozott, amelynek köszönhetően komoly esély van megszerezni idén májusban az Európa Bajnokságon való indulás jogát női vonalon. A Szövetség több fontosabb sikert is elért az elmúlt hónapban: új szponzorokkal gyarapodott, a röplabda bekerült az Erzsébet tábor programjába, megduplázták az állami támogatás összegét, most pedig több pénzt fordíthatnak a szakmai feladatokra és az utánpótlás-nevelő egyesületekre.
(BrandTrend)