Kategória: Aktuális.

Vagy a blues lett az  utóbbi években rétegzene, vagy valóban személyes márkaépítésben nem jeleskedik a világ legjobb blues-zenésze, Szűcs Gábor, alias little G Weevil. A szakmai körökben nagyra becsült magyar blues-gitáros megnyerte  2013. februárjában  Memphis Beale Streetjén megrendezett 29. Nemzetközi Blues párbajt, ahol 17 ország több mint 250 előadója vett részt. A zsűri tagjai közt volt a blues legenda, Muddy Waters fia, Big Bill Morgenfield is. Szűcs Gábor neve a 2014. tavasszal átadásra kerülő 35. Blues Music Awards, a legrangosabb blues díj  jelöltjei közt is szerepel.

szucs-gabor

Ahogy a Lángoló Gitárok blogban nyilatkozta, magyar származását kint sem tagadja, bár nem is hangoztatja. “Nem szégyellem én, honnan jöttem, büszkén vállalom, amikor megkérdezik tőlem, de itt a zenei biznisz így működik, nekem pedig ehhez kell alkalmazkodnom”

Szűcs Gábor 1977-ben született, 2004 óta él Amerikában, 2011-ben lemeze már a 10 legjobb blues lemez listájára került az Egyesült Államokban. Legnagyobb sikerét a 29. nemzetközi Blues párbaj szóló duó kategóriájának megnyerésével, és a Blues Music Awards jelöléssel idén érte el.
(BrandTrend)