Kategória: Aktuális.

Új beruházásával a Trilak nem csupán hazai piacvezető pozícióját erősítheti. A cég termelési értékének 30%-a jövőre már exportra megy.

A napokban kerül üzembe helyezésre egy világszínvonalú, számítógépes irányítású porkezelő rendszer a Trilak vizes bázisú festék üzemében, Soroksáron. A korszerű silóberendezés a felhasznált poranyagok közel felét fogja zárt rendszerben feldolgozni, melynek során évente 74 ezer zsák megemelését váltja ki.

Trilak szalagátvágás

A rendszer két új és egy felújított porsilóból, valamint az épület tetején elhelyezkedő mérlegtartályokból áll. A festékgyártáshoz szükséges poranyagok zsákok helyett tartálykocsiban érkeznek a silókba, innen pontos recept szerint mérve a mérlegtartályokba, onnan pedig gombnyomásra a festékgyártó berendezésekbe.

Az üzem egyéb új berendezésekkel is bővült, aminek során a gyártási kapacitása 15%-kal növekedett. Ezt részben a hazai piacon, részben külföldön szeretnék értékesíteni. Eddig Csehországban, Szlovákiában és Romániában forgalmazták a Trilak többszörösen díjnyertes termékeit, az új beruházás kapcsán azonban azok már a lengyel, holland és francia vásárlókhoz is eljuthatnak. 2014-ben várhatóan összesen 7000 tonna terméket exportálnak, ugyanekkor az angliai piacra lépéshez szükséges előkészületek is megkezdődtek.

Trilak készáru raktár

A beruházást a cégcsoport saját erőből finanszírozta, és ezzel itt, Magyarországon alakította ki a vakolatok közép-európai gyártóbázisát. Az elmúlt években több mint 800 millió Ft beruházást hajtott végre a Trilak, aminek legnagyobb projektje ez a 340 millió Ft értékű vizesüzem-bővítés és -modernizálás volt. A beruházási tevékenység folytatódik a következő években is, mind a termeléskorszerűsítés és kapacitásnövelés, mind a hazai festékboltoknak nyújtott modernizálási támogatás (boltfelújítások) formájában.
(BrandTrend)