Kategória: Aktuális.

A GM jelenlegi vezérigazgatója, Dan Akerson – aki beteg feleségével kíván több időt tölteni – már korábban úgy nyilatkozott, hogy 2014. január 15-én visszavonul a cég éléről.

“Rendkívül elégedetten távozom a vállalattól. Nagy optimizmusra és büszkeségre ad okot az, amit elértünk azáltal, hogy a General Motors, mint a globális autóipar amerikai zászlóshajója van jelen.” – mondta Dan Akerson egy az alkalmazottakhoz szóló üzenetében.

Mary Barra

Mary Barra GM-karrierjét 1980-ban a Pontiac-nál kezdte, mint szakmai gyakornok, majd ösztöndíjasként szerzett master fokozatú diplomát. 2011 februárjától mint a globális termékfejlesztésért felelős ügyvezető alelnök dolgozott, 2013. augusztusától a beszerzési és ellátási részleget is ő irányította. A szamárlétra szinte minden fokát végigjáró hölgy 33 éve dolgozik a cégnél.

Az előzetes hírek szerint, Mary Barra ügyvezetői kinevezésével több vezetői poszton is csere várható. A 212 ezer embert foglalkoztató General Motors a menedzsment megfiatalítására törekszik. Bár idén várhatóan kilenc milliónál több autót gyártanak közel négyszáz üzemben, mégis kockázatos a váltás. A Chevrolet Európából történő kivonulását (GM: Kivonulás Európából) is bejelentő, Steve Girsky szintén más pozícióban folytatja pályafutását. Akerson GM igazgatótanácsi elnöki tisztét Theodore Solso, az elnöki pozíciót pedig Dan Ammann kapja.
(BrandTrend)