Kategória: Aktuális.

Mit nézett Magyarország és a világ a YouTube-on 2013-ban? Avicii ‘Wake me up’ című száma, és az ebből készült paródia – amit a magyarok egyik kedvencének számító PamKutya nevű YouTube csatorna jegyez -, valamint az Attraction nevű magyar formáció győzelme a brit tehetségkutatóban csak néhány Magyarország idei kedvenc videói közül.

miley_cyrus_wrecking_ball

A világot eközben többek között a YouTube-on ismertté vált norvég Ylvis ‘What does the Fox say’ című száma és Miley Cyrus Wrecking Ball-ja tartotta lázban. A legnépszerűbb videók mellett a 2013-as toplistákból az is kiderül, kik voltak idén a magyarok kedvenc YouTube sztárjai, kik azok, akiknek a YouTube csatornájára 2013-ban a legtöbben iratkoztak fel az országból.

A részletes lista elérhető: Magyarország és a világ kedvenc YouTube sztárjai és videói 2013-ban

A YouTube-on ma már havonta 1 milliárd ember néz videókat. Egyre gyakrabban YouTube csatornatulajdonosok, és YouTube videók alakítják, miből lesz világra szóló – vagy éppen helyi – szenzáció, mi az, ami annyira nagy hatással van az emberekre, hogy új stílust, vagy akár új szót teremtsen.

A 2013-as YouTube toplisták összeállításakor az egyes videók nézettsége mellett azt is számításba vették, mekkora hatással voltak azok az internetezőkre. Megosztások, paródiák, remixek, és az eredeti videókra készített válaszvideók segítettek azonosítani az év videós toplistáit.

Magyarország idei kedvenc YouTube sztárjainak rangsora az alapján állt össze, hogy melyik YouTube csatornára hányan iratkoztak fel az idén az országból. A Magyarország kedvenceit bemutató toplistákat idén először ad ki a YouTube.

Néhány érdekesség Magyarország kedvenceiről:

– Magyarországon is megszületett a YouTube sztárok első generációja. Az ország kedvenc YouTube csatornái közül 10-ből 8 magyar nyelven készít videókat, ők már összesen több mint 800 ezres feliratkozó számmal és több mint 100 milliós nézettséggel büszkélkedhetnek.
– Az ország kedvenc magyar nyelvű YouTube csatornáinak népszerűségéből is látszik, hogy Magyarországra is megérkezett a nemzetközi trend, a YouTube elcsatornásodott. Az internetezők már nem csak egy-egy videót néznek, hanem megkeresik kedvenc csatornáikat, hozzájuk rendszeresen visszatérnek, követik videóikat napról napra, hétről hétre.
– Magyarország kedvenc YouTube sztárjai, csatornái között 5 olyan is van, amire a magyarországi internetezők közül többen iratkoztak fel idén, mint ahányan Magyarországról a világsztár, Avicii csatornájára, vagy éppen a világ idei legnépszerűbb YouTube csatornájára, a PewDiePie-ra.
– Magyarország kedvenc zenei videói közé a nemzetközi mezőnybe egyedüli magyar előadóként Majka tudott bekerülni.
– Magyarország kedvenc magyar nyelvű zenei videói között a már ismertebb nevek mellett idén megjelent a “YouTube-on született” magyar zenészek második generációja. Több olyan is zenész is látható a toplistán, akiket szinte csak a YouTube-ról ismerhetnek az emberek, rádióban, tévében nem, vagy alig találkozhattak velük.
(BrandTrend)