Kategória: Aktuális.

A távközlési szektor szabályozói, az uniós tisztségviselők, a pénzügyi tanácsadók és elemzők, valamint a régiós befektetésekért felelős banki szakemberek nemzetközi hírközlési konferenciájának szerdai sajtótájékoztatóján Dr. Karas Monika, az NMHH elnöke nagy sikerként értékelte, hogy a szabályozói-hatósági és a piaci-befektetői oldalról egyaránt rangos résztvevők számára a hatóság Budapest biztosíthatott lehetőséget az európai távközlési piacról szóló eszmecserére. Kiemelte: „az érdekek harmonizálása, egymás megértése elengedhetetlen feltétele annak, hogy a telekommunikációs piac valóban vonzó befektetési terepet jelentsen a pénzügyi szektor és a szolgáltató cégek számára.”

A sajtótájékoztatón Dr. Leonidas Kanellos, az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének (BEREC) soros elnöke, a görög hatóság vezetője az európai digitális gazdaság fejlődéséhez szükséges tényezőkkel kapcsolatban fejtette ki gondolatait, és kitért a BEREC ezzel összefüggő céljaira és tevékenységére is. Mint mondta, egyszerre kell megvalósulnia annak, hogy a fogyasztók számára egyre vonzóbbá váljanak a telekommunikációs szolgáltatások, és annak, hogy a szolgáltató cégek számára is megtérüljenek a befektetések.

A BEREC 2013-as elnöke köszönetét fejezte ki a magyar szervezőknek, és kérte, hogy ahogy eddig, az NMHH továbbiakban is tegyen meg mindent a BEREC-ben az európai távközlési szabályozás fejlesztéséért.

A BEREC ezen a héten csütörtökön és pénteken megrendezett plenáris ülésén a résztvevők többek között megválasztották a 2015-ös elnököt és következő évre szóló alelnököket, megvitatták és elfogadták a szervezet jövő évi munkatervét, áttekintették az Európai Bizottság egységes távközlési piacra vonatkozó javaslatának legutóbbi módosításait, emellett az NMHH képviselője is tájékoztatást adott a testületnek a magyar távközlési piac fejlődéséről.
(BrandTrend)