Kategória: Aktuális.

Az Auchan Magyarország jövőre tovább bővítené benzinkúthálózatát – közölte a cég pénteken az MTI-vel.

Pénteken nyílt meg a 11. Auchan töltőállomás, ezúttal Budakalászon.     

auchan-benzinkut

Az Auchan Magyarország számára 2012 még a bővülés éve volt, ekkor a 7 új áruház és velük egy töltőállomás csatlakozása volt a legnagyobb kihívás. 2013 pedig a konszolidáció, a megerősödés éve lett, a 19 áruházzal országossá bővült áruházlánc összehangolta és megerősítette kereskedelmi politikáját.

Az Auchan az elmúlt 15 évben mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon és közel 8000 munkavállalót foglalkoztat. Legutóbbi beruházásuk a budakalászi töltőállomás létesítése, és Bernard Guntz, az Auchan Magyarország beruházási és expanziós igazgatója szerint jövőre folytatni fogják a töltőállomások létesítését, kedvező árú üzemanyagokkal is hozzájárulva a vásárlóerő növeléséhez.

Az áruházlánc a nyáron még azt közölte, hogy az Auchan Magyarország kúthálózata tavaly mintegy 40 milliárd forintos forgalmat ért el, az idén pedig 5 százalékot meghaladó forgalomnövekedésre számítanak.

A cég árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 252 milliárd forint volt tavaly, szemben a 2011-es 237 milliárd forinttal. A cég üzemi vesztesége 3,1 milliárd forint volt, szemben az előző év 4,6 milliárd forintos veszteségével, míg mérleg szerinti vesztesége 7,6 milliárd forintról 10,1 milliárdra nőtt.
(MTI, BrandTrend)