Kategória: Aktuális.

A SPAR Magyarország Kft. 2013-ban összesen mintegy 40 millió euró értékben ruház be. Ez az összeg részben a saját húsüzem kapacitás-növelésére, részben pedig az üzlethálózat és a logisztikai háttér bővítésére/fejlesztésére fordítódik. Ez utóbbi része a most vásárolt 15 db  Scania/Schwarzmüller tehergépjármű, mely beruházás értéke megközelíti az egy milliárd forintot. A most vásárolt járművekkel 72 db-ra bővül a SPAR saját járműparkja, mely alkalmas a saját szállítási volumen túlnyomó része ellátására.

spar 1

A szerelvények alváza megegyezik a 2012-ben vásárolt 10 db gépjárművével: Scania Euro 5-ös, 400 lóerős motorral szereltek, így kedvező fogyasztásúak és igen alacsony a káros anyag kibocsájtásuk. A motorkocsi felépítményét és a teljes pótkocsit a Schwarzmüller cég gyártotta. A hűtőberendezést a Frigoblock az emelőfalakat pedig a Bär cég szállította. A szerelvények raktérkapacitása 35 Euro raklap.

A beruházással a magyarországi SPAR 45 új munkahelyet teremtett. A SPAR gépjárműparkját magas szinten felkészült munkatársi gárda üzemelteti. A korszerű, kényelmes járművek az áruellátás biztonságán, s a környezetbarát üzemelésen túl nagyban hozzájárulnak a gépjárművezetők munkakörülményeinek további javításához.

spar 2

Az új gépjárműpark ünnepélyes átadás/átvételére 2013. december 2-án, Tessely Zoltán, Bicske város polgármestere és a szerződő felek vezető képviselőinek jelenlétében a SPAR bicskei logisztikai központjában került sor.
(BrandTrend)