Kategória: Aktuális.

A 80-as évek óta töretlen karrierrel a háta mögött, Madonna egy év alatt 125 millió dollárral gyarapította vagyonát, ami nagyrészt a 305 millió dolláros összárbevételt elérő MDNA világturnéjának, divat- és parfümmárkájának (Material Girl, Truth or Dare) köszönhető. Turnéjával idén elhozta a Billboard Music Awards Top Touring díját is.

madonna-mdna-tour

A lista második helyezettje, a 27 éves Lady Gaga 80 millió dollárral, harmadik helyre pedig a glamrocker, Bon Jovi rockegyüttes 79 millióval került.

Ahogy az jó ideje tudható – és a Forbes szakértői is megerősítik – a legtöbb énekes többnyire sikeres turnéjának (a Bon Jovi Because We Can koncertjei városonként több mint hárommillió dollárt hoztak), az ott eladott ajándéktárgyaknak köszönheti pénzügyi sikereit. Az elemzők szerint Lady Gaga a 168 millió dolláros bevételét is túlszárnyalhatta volna, ha csípőbántalmai miatt nem kell idő előtt lefújni a turnéját.

Lady Gaga 2013 black and white

A Forbes szakértői kiemelték, a bevételekre jótékony hatással voltak a világmárkákkal kötött megállapodások is. A lista tizenegyedik helyén szereplő Sean Diddy Combs például a Ciroc Vodkával kötött szerződésének köszönheti 50 millió dolláros bevételgyarapodásának nagy részét, a nyolcadik helyezett Taylor Swift pedig a Coca-Cola Light és a Sony arcaként tehetett zsebre jókora összeget.

Beyoncé – aki férjével, Jay Z-vel az év legjobban kereső celebpárosa lett – a kilencedik helyig jutott 53 millió dollárjával.

A Forbes a zenészek 2012 júniusa és 2013 júniusa közötti időszak statisztikáit vizsgálta, jogászok, menedzserek segítségével. A teljes lista elérhető: itt.

Külön érdekesség, hogy a már elhunyt sztárokról külön lista készül. Ha nem így lenne, akkor ezt a listát is az a Michael Jackson uralná, akinek hagyatéka egy év alatt 160 millió dollárral nőtt.
(BrandTrend)