Kategória: Aktuális.

Az Európai Kockázati Tőke Egyesület (EVCA) legfrissebb adatai alapján a kockázati tőkebefektetők a kiszállások során, az esetek 50 százalékában szakmai befektetőknek értékesítették a cégeket a közép-európai régióban tavaly, míg az eladások összértékét nézve mintegy 85 százalékot tesznek ki az ilyen irányú cégeladások.

A Jeremie programok hatására Magyarországon is nagy nyilvánosságot kaptak a kockázati tőkebefektetések. A kockázati tőkebefektetőknek azonban nem csak beszállni kell a cégbe, hanem 4-5 éven belül az üzletrészüket értékesíteni is szükséges, azaz exitet kell végrehajtani.

Habár sok út létezik a kiszállásra, a cégeladásra – management buyout, tőzsdei részvénykibocsátás, másik pénzügyi befektetőnek való értékesítés -, mégis az EVCA adataiból kiderül, hogy a legnagyobb eséllyel egy szakmai befektető jöhet szóba. Látva azt, hogy rövidesen több száz cégnek kell szakmai, stratégiai befektetőt keresnie (ideális esetben a kockázati tőkés társsal együtt) felmerül a kérdés, hogy vajon mi a siker kulcsa és mivel lehet felkelteni a stratégiai befektetők figyelmét?

Stratégiai partnerek, szakmai befektetők

A Stratégiai partnerek, szakmai befektetők című üzleti konferencia előadói többek között ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat és hasznos gyakorlati példákkal is szolgálnak a résztvevőknek. November 28-án a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA), az M27 ABSOLVO Consulting és a Menedzserek Országos Szövetsége közös rendezvénye kiemelten foglalkozik a tőkeprogramok lehetséges exitjeivel hazai és nemzetközi tapasztalatokra alapozva.

A konferencián többek között megosztja tapasztalatait Oszkó Péter, a PortfoLion elnök-vezérigazgatója, akik az első sikeres Jeremie exitet hajtották végre, valamint René Berger, a Forma-1-ben szereplő Mercedes Grand Prix elnökségi tagja, aki több száz nemzetközi tranzakcióban vett részt. Rajtuk kívül számos további hazai és nemzetközi szakértő segíti hasznos tanácsokkal a hallgatóságot a stratégiai partnerek megtalálásában.
(BrandTrend)