Kategória: Aktuális és Kutatás.

A piac növekedési dinamikája ugyan egy picit visszaesett a második negyedév 6,1 százalékos bővülési üteméhez képest, ám így is gyorsabb a bővülés mint egy éve ilyenkor, amikor 5,7 százalékot mutatott a NORI.

A mutató összetevői között a webes és molbil piaci – utóbbi csökkenő dinamikával – bővült, míg az email szegmens visszaesett.

Nagy kérdés, hogy az utolsó negyedév hoz-e a tavalyihoz hasonló kiugróan jó számokat. 2012-ben az októbertől decemberig terjedő időszakban egy tizedével növekedtek a webes és online reklámbevételek.

IAB NORI 2013a

Az IAB Hungary Médiaszekció tagjainak önkéntes adatbevallásából a PwC Magyarorszag Kft. közreműködésével összeállított IAB Adex NORI index negyedéves összehasonlításban, év/év alapon nyújt tájékoztatást a magyar online és mobil reklámpiacról érintett részéről.

A NORI a search és listings típusú bevételek kivételével tartalmaz minden online és mobil hirdetési formából származó reklámbevételt a résztvevő cégek vonatkozásában. A bevallásban résztvevő médiatulajdonosok és sales house-ok száma és mérete alapján kijelenthetjük, hogy a NORI átfogó képet mutat a magyar online és mobil reklámpiac  aktuális teljesítményéről.

IAB NORI 2013b

A kutatást a PwC az alábbi cégek önbevallásai alapján készítette:

Adaptive Media, Axel Springer Magyarország, CEMPSH, Est Media Group, EVO Media, Gmedia, Hírek Média, Híreső, HVG Kiadó, HWSW, Infinety, Inform Media Online, Madhouse, Magyar Jeti, MTM-SBS, MTVA Online, Net Média, Optimusz Direkt Marketing, Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató, Ringier Online, R-Time, Sanoma Budapest, Thinkdigital.
(BrandTrend)