Kategória: Aktuális.

Ezekben a tartományokban él Kína népességének 63 %-a, és köztük van Kína három legnagyobb GDP-vel rendelkező tartománya is.

Ez a világ legnagyobb LTE TDD hálózattelepítésének első szakasza. Az Ericsson rádió-hozzáférési hálózatokat telepít majd a többszabványos RBS 6000 megoldása alapján. A maghálózat felújítását és frissítését is – amelyet a China Mobile országos 2G, 3G és 4G mobilhálózata használ majd – az Ericsson végzi , ami a felhasználói adatkezelés (HLR/HSS) tekintetében 40 %-os piaci részesedést jelent. Ráadásul az Ericsson 20 %-os piaci részesedést szerzett az Evolved Packet Core terén is, így az Ericsson a China Mobile fő beszállítója a maghálózat terén.

A szerződés kiterjed a hálózattervezésre és optimalizálási szolgáltatásokra is. A telepítlés már megkezdődött.

Az Ericsson eddig nem rendelkezett 3G pozícióval a China Mobile vállalatnál, és ez a technológiai váltás megerősítette az Ericsson piaci pozícióját.

Jan Signell, az Ericsson északkelet-ázsiai régiójának vezetője szerint: „Örülünk, hogy a China Mobile elismeri az LTE TDD technológia és szolgáltatások terén betöltött vezető szerepünket. Vezető LTE TDD hálózataink páratlan hálózati teljesítményt biztosítanak majd a felhasználók számára és új innovációs lehetőségeket teremtenek a csatlakoztatott eszközök és alkalmazások terén. A China Mobile vállalat megbízható partnere vagyunk a 2G bevezetése óta, és elkötelezettek vagyunk a világ legnagyobb LTE-telepítésének támogatása iránt.”

Az Ericsson 1892 óta jelen van Kínában és erőteljesen elkötelezett e piac, a világ egyik legnagyobb K+F bázisa, illetve szállítási és gyártási helyszíne iránt.  Ráadásul az Ericsson úttörő szerepet játszott az LTE szabvány TDD módjának szállításában és számos jelentős módon járul hozzá az LTE TDD fejlődéséhez. Az Ericsson LTE TDD és FDD megoldások ugyanazt a hardverplatformot használják, közösen alkalmazható szoftverekkel és firmware-ekkel, biztosítva, hogy az LTE TDD ugyanazt a magas szintű teljesítményt és megbízhatóságot biztosítsa.

Az Ericsson piacvezető az LTE terén. Napjainkban a világ LTE okostelefonos forgalmának 50 %-át Ericsson hálózatok szolgálják ki, ami több mint a kétszerese a második helyen álló versenytárs részesedésének. A cég világszerte több mint 180 LTE RAN és Evolved Packet Core hálózatot szállított le, amelyekből több mint 110 már kereskedelmi használatban van.

Az Ericsson napjainkban jelen van minden intenzív LTE forgalom jellemezte piacon, köztük az Egyesült Államokban, Japánban, Dél-Koreában, Ausztráliában és Kanadában, és az LTE-előfizetések alapján világszerte felállított rangsoron az első tíz LTE szolgáltató  közül kilenc az Ericssont választotta.

A várakozásaik szerint az összes létfontosságú LTE szabadalom 25%-a a tulajdonukban van, a TDD és FDD mód tekintetében egyaránt, és támogatják az FDD és TDD rendszerek közös hardvereit és szoftvereit, hogy a mobilszolgáltatók számára a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítsák az FDD és TDD telepítések terén.
(BrandTrend)