Kategória: Aktuális.

Az elismerés átadását az alapítók ez évben is a „Magyar Fenntarthatósági Csúcs” konferenciával egy napra szervezték, ezzel is erősítve az üzleti etikus magatartás és a fenntartható fejlődés egymáshoz tartozását.

Idén immár 14. alkalommal osztották ki a 2000-ben alapított Üzleti Etikai Díjat. Az üzleti élet egyik rangos elismerésévé vált díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub elnöke és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozták létre, hogy azok a vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben és erősítik a bizalmat a társadalom és az üzleti szféra között, minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek.

etika

Az elmúlt tizenhárom évben a díj presztízse folyamatosan nőtt, ami egyúttal azt is jelzi, hogy a vállalatok körében egyre nő a tudatosság, a társadalmi elkötelezettség és az élhető, fenntartható világ fennmaradása iránti felelősség.

László Ervin akadémikus, világhírű rendszerelméleti tudós, a paradigmaváltás hirdetője és az üzleti etika fogalmának értelmezői szerint is az üzleti etikus magatartás, viselkedés összeér a fenntartható fejlődés érdekében történő megoldással. Etikus az a gazdaság, amely nem káros az egyénre, a társadalomra és a természeti környezetre.

Idén a gazdasági szervezetek, kamarák és egyéni jelölések eredményeképpen 33 cég adott be pályázatot: 11 kisvállalat, kilenc középvállalat, négy nagyvállalat és kilenc multinacionális vállalat. A középvállalati kategóriában két, a kisvállalat, nagyvállalat és multinacionális vállalat kategóriájában 1-1 díjazottnak ítélte oda a zsűri az elismerést.

Az Üzleti Etikai Díj nyertesei 2013-ban:

Kisvállalat: AlphaSonic Kft.

Középvállalat: Kulcs-Soft Számítástechnikai Nyrt.

Középvállalat: BI-KA Logisztika Kft.

Nagyvállalat: Alcufer Kft.

Multinacionális vállalat: Magyar Suzuki Zrt.

Az üzleti Etikai díj alapítói idén adták át először a „Fenntarthatóság Szakmai Követe” díjat, amelyet Lakatos Zsófia, Hill and Knowlton Hungary Kft. ügyvezető igazgatója  kapott.

A díjat az alapítók minden évben annak a szakembernek ítélik oda, aki mindennapi munkájában elkötelezetten törekszik arra, hogy vállalati ügyfelei körében elterjedjék és erősödjék a fenntartható fejlődés  iránti felelősségvállalás.
(BrandTrend)