Kategória: Aktuális.

A munkaterek globális szolgáltatójának 95 ország több mint 20 000 üzleti vezetőjének részvételével készült felmérése megállapította, hogy a rugalmas munkavégzés nem csupán a kihasználatlan irodahelyiségek és az ingázások csökkentésével járul hozzá a termelékenységhez, hanem segít a munkavállalók hatékonyságának növelésében is.

A válaszadók úgy vélik, hogy a rugalmas munkavégzés támogatja a nagyobb felelősségtudat kialakulását, valamint javítja a döntéshozó és kreatív készségeket.

A felmérés legfontosabb eredményei:

– A magyar válaszadók 74 százaléka gondolja úgy, hogy a rugalmas munkavégzés növeli a produktivitást.
– 75 százalékuk szerint a rugalmas munkavégzés nagyobb felelősségtudat és jobb időbeosztás kialakulását eredményezi.
– A megkérdezettek 63 százaléka szerint javítja a döntéshozatal minőségét, 59 százalékuk szerint pedig a gyorsaságát is.
– 76 százalékuk egyetért azzal, hogy a rugalmas munkavégzés serkenti a kreativitást, valamint 73 százalék szerint kedvez a nyereséges üzleti kapcsolatok kialakításának is.

Katerina Manou, a Regus regionális igazgatója az eredményekkel kapcsolatban megjegyezte: „Nem meglepő, hogy egyre több nemzetközi nagyvállalat támogatja a rugalmas munkavégzést, hiszen rendkívül költséghatékony eszközt jelent a produktivitás növelésére. Ez a kedvező hatás számos tényező együttes eredménye, az időmenedzsment javulásától kezdve a stressz csökkenéséig. Tekintve, hogy a rugalmas munkavégzés az irodahelyiségek kihasználatlanságát is csökkenti, egy olyan megoldást kínál a vállalatok számára, amely mindenki számára előnyös.”
(BrandTrend)