Kategória: Aktuális.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács 1988-ban az egye­temisták és a főiskolások alkotókészségének kibontakoztatása, az egyéni teljesítmények elismerése céljából alapította a Pro Arte Aranyérem kitüntetést.

Pro Arte Aranyérem kitüntetésben az a fiatal részesülhet, aki tanulmányai során kiemelkedő teljesítményt nyújtott a szakmai területén, és arról pályamunkák, előadások, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adott.

Kétévenként országosan 2 darab Pro Arte Aranyérem kerülhet kiosztásra.

GottliebReka_ProArte_sajtoc

A BKF Művészeti Képzéseinek hallgatói az elmúlt években számos díjat nyertek az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és a Művészettudományi Szekcióiban: 2011-ben 4 első, 2 második, 3 harmadik; 2013-ban 5 első, 6 második és 2 harmadik helyezést értek el. 2011-ben Peták Dénes harmadéves Elektronikus ábrázolás szakos BKF hallgató kapott Pro Arte Aranyérmet.

Idén a két Pro Arte Aranyéremmel kitüntetettek egyike a BKF Alkalmazott Művészeti Intézet Kézműves szakának harmadéves, öltözék specializáción tanuló hallgatója, Gottlieb Réka. Szakmai felkészítő tanára Sárosi Krisztina, az öltözék specializáció vezetője.

GottliebReka_ProArte_sajtoe

A Pro Arte Aranyérem átadására a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében kerül sor, 2013. november 18-án (hétfőn) 10.00 órakor.

Gottlieb Réka épp egy hónapos művészeti ösztöndíját tölti Indiában, így a távolból számolt be, mit jelent számára a díj: „A Pro Arte Aranyérem elnyerése rendkívül  megtisztelő számomra, és külön örömmel tölt el, hogy nagyon kedves tanárom, Ékesné Sárosi Krisztina veszi át helyettem, mivel nem lehetek ott a díjátadó ünnepségen. Sárosi Krisztinának szakmailag és emberileg is nagyon sokat köszönhetek, ugyanúgy, mint a többi tanárnak és hallgatónak is a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán – ezt a díjat közösen kaptuk. A Pro Arte Aranyérem  nagyszerű lezárása egy termékeny időszaknak, amely jó alapot teremtett a továbbiakhoz.”

GottliebReka_ProArte_sajtog

Gottlieb Réka eredmények

– 2012 -2014 – Köztársasági ösztöndíj

– 2013 – Gombold Újra! A CHANGE-WAVE ékszercsalád a Central European Fashion Days pályázat és esemény döntőse kiegészítő kategóriában.

– 2013 – Young Creative Chevrolet pályázat, nemzeti szint, divat kategória, II. helyezés

– 2013 – Országos Tudományos Diákköri Konferencia, Művészeti szekció, textil kategória, I. helyezés

Gottlieb Réka kiállítások

– 2013. október, Budapest – Design Hét Budapest 2013, Design a kirakatban – Less be hozzánk!: STRUC-TRICK Flexibilis öltözék és UNITED SHAPES Alakformáló ruha

– 2013. június, Budapest – Gombold Újra! Central European Fashion Days Millenáris: CHANGE-WAVE Variálható ékszercsalád

– 2013. május, Budapest – Selection kiállítás, VivArt Fesztivál: STRUC-TRICK Flexibilis öltözék

GottliebReka_ProArte_sajtoi

Gottlieb Réka munkáiról bővebb információ: https://www.facebook.com/gottliebreka

Gottlieb Réka tervezői filozófiája: „A munkáimban a struktúra alakítja a formát, és nem a forma a struktúrát. Munkáimra az aprólékos, finoman kidolgozott részletek; a hagyományos kézműves technikák alkalmazása alternatív anyagok bevonásával; a geometrikus formák használata; a sorolhatóság; a flexibilitás és az építhetőség a jellemzőek. A természeti formák, az építészeti és képzőművészeti alkotások jelentik számomra a legnagyobb inspirációt.”

GottliebReka_ProArte_sajtol

A tervező célja: „Elsősorban öltözékekkel és ékszerekkel szeretnék foglalkozni: az eddigi projektjeimet továbbvinni, de új alapanyagok bevonásával és a technológia fejlesztésével. Szeretnék – akár teljesen más terütekről érkező – művészekkel együtt közös projekteket létrehozni.”
(BrandTrend)