Kategória: Aktuális.

Tasnádi Ádám azért szeretne eljutni csapatával a 2014-es brazíliai labdarúgó világbajnokságra, hogy a riói atmoszférát kézi kamerás tudósítás és blogolás révén bemutathassa az itthoniaknak és a világnak.

Ahhoz, hogy ennek anyagi alapját megteremthessék, fiatalos és magyaros szellemességre volt szükségük. Létrehoztak egy olyan weboldalt (www.myroadtobrasil.com), amelyen – mivel egy világeseményről van szó – a Föld országait értékesítik szponzoraik számára. Brazíliában pedig teljesítik az általuk meghatározott feladatokat, küldetéseket, vagyis lényegében ők írják a sztorit.

Közel a cél: több mint 50 támogató és 7 közismert személyiség után felfigyeltek rájuk. Jelenleg egy magyar nagyvállalattal, egy ismert közösségi portállal és egy startup céggel tárgyalnak a folytatásról: ők további partnerekkel, marketinggel és komolyabb összeggel terveznek beszállni a projektbe.

http://youtu.be/GRqhV6iZBvU

“Miközben a TV-ben a 2014-es világbajnokság selejtezőinek összefoglalóját néztem, – látva a lelátókon szurkolókat – megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy milyen jó lenne egyszer személyesen is, Brazíliában átélni a labdarúgás teremtette eufóriát, amely a stadionoktól kezdve átjárja az utcákat is. Amióta a csapat férfi szekcióját alkotó barátaimmal –Áronnal és Gyulával – az eszünket tudjuk, focizunk, de sosem volt még szerencsénk eljutni egy nemzetközi világversenyre sem. Pontosabban fogalmazva: sosem volt rá pénzünk. Mivel nem lottózunk (maximum csak meccseket teszünk meg), a közeljövőben sem valószínű, hogy lesz, így én személy szerint le is tettem róla.

A TV kikapcsolása után elkezdtem a laptopomon valami best of-féleséget nézni a 2012-es londoni olimpiáról, ahol a különböző nemzetiségből érkező szurkolók buzdították saját versenyzőiket. Fantasztikus! Ez volt az a pont, ahol elhatároztam, hogy ideje tetteknek felváltania az álmodozást. – Jók ezek a hangzatos mondatok, de mégis hogyan? A legtöbb ember így van ezzel, egy cipőben jártam velük. EDDIG!

Eközben a földrajzot tanuló barátnőmnek (Emesének) láthatóan nem tetszettek a brazíliai útról való vízióim. Illetve közel sem találta olyan reálisnak, mint én. „Honnan lenne ennyi pénzed ilyen rövid idő alatt?” – kérdezte. Megnyugtatásképpen fölé hajoltam, hogy átöleljem, ám ekkor megláttam az előtte kinyitott világatlaszt. Bár még ekkor nem tudta, de az Ő kezében volt a kulcs…

…a kulcs, ami a megoldást jelenti. A képlet egyszerű volt: pénzem nincs, kreativitásom van. A Föld nagy országait nézegetve jöttem rá… MEGVAN AZ ÖTLET!

Ha csak belegondolok, milyen színes valójában a világunk. Egy online világtérképen az országok területeinek újraosztása szenzációs kezdeményezés lenne. Mi van akkor, ha mi másként képzeljük el a Föld felosztását? Így akár egy magyar megtalálható lesz kínai Földön. Az ötlet pontosan ezért lesz híres világszerte, hiszen sokakat érdekel majd, hogy a saját államukat ki birtokolja és ahhoz milyen történelmi kapcsok fűződnek. Illetve egy helyen tömöríthetünk magán- és jogi személyeket, híres sportolókat és közszereplőket. Így csatlakoztak hozzánk már olyan ismert arcok, mint Koman Vladimir, Szarka Adrienn, Lázár Bence, Weisz Fanni, Pistyur Veronika, Tolvai Renáta és Fekete Dávid, Csonka András, Katus Attila és Kiss Ádám.

A kezdeményezésünk azonban többről szól, mint ami elsőre látszik. A nyugat-európai mosogatás vagy az öltönyös rabszolgaság helyett ezt választottuk: a saját utat, az önmegvalósítást és a kalandot. Továbbá lehetőséget biztosítunk egy velünk hasonló körülmények közül származó fiatal ambíciózus személynek, hogy velünk tartson.

Tehát a weboldalon található térképen bárkinek lehetősége van igénybe venni akár a Föld másik részein lévő területeket. Ahogy csapatommal a kultúrák keveredését elképzeltük vizuálisan, úgy célunk, hogy ezt a valóságban is feljegyezhessük. Rio de Janeiro atmoszféráját és világbajnoki lázát szeretnénk blogolás és forgatás révén megörökíteni, valamint bemutatni a város eddig nem látott arculatát az itthoni nagyérdeműnek és a világnak.”
(BrandTrend)