Kategória: Aktuális.

Budapest legyen a régió start-up fővárosa – fogalmazta meg a kormány célját Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Magyarországon működő svéd vállalatok, köztük az Ericsson részvételével megrendezett Svéd-Magyar Innovációs Napok rendezvényén. Ugyan az Ericsson távolról sem tekinthető start-up vállalatnak, de a gondolat jól összecseng az Ericsson Magyarország hazai működésével, amely a folyamatos újításnak köszönhetően vezető szerepet tölt be a magyar infokommunikációs infrastruktúra alakításában és a műszaki értelmiség képzésében. Az Ericssonnál valóban Budapest a régió innovációs fővárosa.

ericsson

A budapesti szellemi bázison 1200 magasan képzett mérnök dolgozik, akiknek meghatározó szerepük van a világ mobil- és vezetékes szélessávú rendszereinek fejlesztésében és működtetésében. Szabadalmaik, az általuk kidolgozott innovációk szerves részét képezik a ma működő távközlési technológiáknak, így a világon bárhol elindított mobilhívásban többek között magyar mérnökök munkája is szerepet játszik.

Az Ericssonnál példaértékűen valósul meg az oktatás–alapkutatás–alkalmazott kutatás–ipari megvalósítás láncolata, több programjával is fontos támogatást ad a hazai egyetemi képzésnek. A vállalat négy kutató labort működtet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ahol a hallgatók és a doktoranduszok a legmodernebb technológiákat és fejlesztési módszereket sajátíthatják el.

„A magyar felsőoktatással való szoros együttműködés és az így megvalósuló kutatások eredményei meghatározó hátterét adják az Ericsson innovációinak. K+F Központunkban számos esetben hazai ötletből igazi nemzetközi innovációt valósítanak meg.” – mondta el Jakab Roland, az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettese.
(BrandTrend)