Kategória: Aktuális.

A hazai műszakicikk-kereskedelmi piac egyik legnagyobb szereplője jelentős terjeszkedéssel, franchise-rendszere bővítésével, megújuló weboldallal és további szakértői szolgáltatásokkal készül 2014-re. Első lépésként november 7-én Soroksáron nyílik új Euronics MEGA áruház, és ugyanezen napon megújult, modern külsővel újranyit a Dunaújvárosban 2001 óta működő üzlet is, melyeket – főként a keleti országrészben – újabbak követnek majd.

Új fejlesztési irányokkal válaszol a hazai műszakicikk-kereskedelmi piac közelmúltbeli változásaira a Vöröskő Kft. A jól tapintható fogyasztói igényekre reagálva – a jövőben erőteljes nyitás várható az innovatív technológiák felé, a termékkínálat és a szolgáltatások terén egyaránt. A vállalat növekvő szerepet szán a különböző mobileszközöknek (telefon, táblagép, „okos” eszközök, stb.), a kiszolgálás további fejlesztése pedig egyebek mellett az online felületek megújításában mutatkozik meg.

euronics_logocmyk

Az idén nyáron született megállapodás értelmében 2014. január 1-jétől Magyarországon kizárólag a Vöröskő Kft. jogosult az Euronics márkanév használatára. Korábbi partnere, az elsősorban kelet-magyarországi egységeket működtető Bravotech üzletein már csak az idei év végéig szerepelhet a jól ismert logó, ám a márkával ezután is találkozhatnak a vásárlók. A veszprémi székhelyű Vöröskő Kft. ugyanis a jövő évtől kezdődően intenzív terjeszkedést tervez a keleti országrészben. Ennek előkészületeként már számos településen zajlik a megfelelő ingatlanok kiválasztása és az előzetes tárgyalások, amelyek lezárása az év végén és a jövő év első hónapjaiban várható.

A helyi adottságokat, a fogyasztói igényeket és a vásárlóerőt figyelembe véve különböző méretű, jellemzően 400-800 négyzetméter alapterületű egységek nyitását tervezik, de a nagyobb, stratégiailag fontos városokban ennél nagyobb, MEGA áruházak is megjelennek majd. A Vöröskő Kft. elképzelései között szerepel, hogy 2014-től a jelenlegi hálózatot összesen 138 tagúra bővítik, amelyek közül 98 saját és 40 franchise-üzlet lesz. A Dunántúlon – ahol a cég az elmúlt közel két és fél évtizedben igen jelentős pozíciókat épített ki – jelenleg kielégítő a települések Euronics-üzletekkel való ellátottsága; a közeljövőben főként ezek felújítását, illetve néhány egység átköltöztetését tervezik.

Az év hátralévő hónapjai sem telnek el új egység nyitása nélkül: november 7-étől újabb Euronics MEGA áruház várja a vásárlókat Budapest 23. kerületében, a soroksári bevásárlóparkban. Az üzlet könnyen megközelíthető az M5-ös autópálya felől, a helyszín frekventáltságát pedig jól jelzi, hogy a jövő év elején egy újabb jelentős beruházás is indul a közelben. A közel 1 000 négyzetméter alapterületű áruház kínálatában 10 000 árucikk szerepel, a szakértő kiszolgálásról 35 alkalmazott gondoskodik majd. A soroksári lesz a hazai Euronics-hálózat 65. tagja.

Az Euronics kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a digitális világ és az innováció által támasztott követelményeknek megfelelve folyamatosan modernizálja üzleteit. Ennek következő lépéseként nyit újra november 7-én a dunaújvárosi áruház. A jövő évben is folytatódnak az üzletfelújítások, amelyekkel a hálózat célja az, hogy még közelebb hozza a vásárlókhoz a piac újdonságait, az innovatív termékeket.

Külsejükben és szolgáltatásaikban is megújulnak az Euronics internetes oldalai. A változás első körben főként a dizájnban érhető tetten, és folyamatban van több olyan szolgáltatás – hitelértékesítés, kiterjesztett garancia, vásárlói tanácsadás – bevezetése is, amelyek a szakértő kiszolgálás további fejlesztését szolgálják. Emellett valamennyi Euronics üzletben kialakítják azokat a webes értékesítő pontokat, ahol az adott bolt eddigi kínálatát az Euronics web segítségével meg tudják sokszorozni. Így az üzletbe betérő ügyfelek még nagyobb kínálattal találkozhatnak, miközben nem kell lemondaniuk a szakértő kollégák segítségnyújtásáról sem. A webáruház stabil hátterét az a raktárbázis és országos kiskereskedelmi hálózat adja, amelynek köszönhetően több mint 10 000 termék szinte azonnal szállítható az ország bármely pontjára – sok esetben díjmentesen.

A saját üzletek nyitása mellett a cégvezetés jelentős szerepet szán a franchise-üzleteknek is. A rendszer keretében a csatlakozott partnerek részesülnek azokból az előnyökből, amelyeket az Euronics a beszerzés, az értékesítés és az ügyfélkiszolgálás területén szerzett tapasztalatai révén nyújt. Ezek az egységek a kedvezményes beszerzési lehetőségekkel és teljes körű marketing-támogatással szintén élhetnek, a napi ügymenet, valamint a forgalom alakításának terén azonban nagyfokú önállóságot élveznek. A leendő partnerek részéről már jelenleg is nagy az érdeklődés.

(BrandTrend)