Kategória: Aktuális.

A Telenor a mobilszolgáltatók közül elsőként csatlakozott a Transparency International Vállalati Támogatói Fórumához, hogy példamutatásával és különböző programok kidolgozásával aktív segítséget nyújtson az ország versenyképességét veszélyeztető korrupció megfékezésében, és népszerűsítse a tisztességes vállalati magatartás értékeit elsősorban a magyar kkv-szektor számára.

Korrupcióellenes programok nyilvánossága – vállalati eredmények

dia1

A társaság nyíltan és egyértelműen fellép a korrupció ellen, honlapján elérhetővé teszi etikai kódexét, belső megfelelési rendszereinek részletes leírását. A szervezeti működésben rendkívül fontos szerepe van a munkatársak rendszeres korrupcióellenes képzésének, hogy egyértelműen felismerjék a veszélyhelyzeteket és hatékonyan felléphessenek az esetleges tisztességtelen kísérletek ellen.

A Telenor vezetői a nyilvánosság előtt és a honlapon is határozottan kiállnak a cég hagyományosan tisztességes értékei mellett. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a vállalati kultúrában természetes legyen a vezetői iránymutatás ezen a téren is, és a munkatársak közvetlenül fordulhassanak vezetőikhez kérdéseikkel. Emellett természetesen névtelen bejelentést lehetővé tevő hotline is működik a társaságnál, és a megfelelőségi vezető (Compliance Officer) is rendelkezésükre áll.

A Telenor fontosnak tartja, hogy a belső megfelelési rendszerei kiépítésén és folyamatos tökéletesítésén felül szerepet vállaljon a teljes beszállítói láncolat felülvizsgálatában a tisztességes vállalati magatartás értékei szerint. Rendszeres beszállítói workshopokat tart, ahol partnerei elsajátítják az alapvető korrupcióellenes tudnivalókat, megismerik a kkv-kra fenyegető tipikus veszélyeket.

A társaság elektronikus tananyagot is kidolgozott a számukra KKV Kurázsi néven, amely a weboldalon bármely érdeklődő számára szabadon elérhető. Szintén az ő érdekükben született a Telenor támogatásával aVesztegetésellenes útmutatóamelyet a Transparency International dolgozott ki, és amely a kis- és középvállalkozások számára nyújt hasznos, gyakorlati útmutatót a tisztességes üzleti megoldások bevezetéséhez.

További információ a Telenor Magyarország megfelelési rendszeréről és aktivitásairól:

http://www.telenor.hu/telenor-magyarorszag/felelos-vallalatiranyitas

Jelen felmérés, mely a nemzetközi Transparency International TRAC (Transparency in Corporate Reporting) módszertanát vette alapul, a vállalatok honlapja alapján vizsgálta a cégek jelentéstételi átláthatóságát három területen: a korrupcióellenes programok, a szervezeti átláthatóság és az országok szerinti jelentéstétel körében. Mivel a Telenor Magyarország nem rendelkezik leányvállalatokkal, csak a korrupcióellenes programok nyilvánosságát vizsgáló mintavételben szerepelt.

A részletes Transparency International Magyarország felmérés az alábbi linken található:

http://www.transparency.hu/Az_atlathatosagban_nincsenek_topon_a_top50_vallalatai?bind_info=index&bind_id=0
(BrandTrend)