Kategória: Aktuális.

A gyerekcsatorna bolgár változata idehaza és  a régió más országaiban már bevált, 4-14 nézői célcsoportnak szóló tartalmakkal 2013. november 4-től elérhető a Délkelet-európai országban.

A Viacom International Media Networks (VIMN) bejelentette, hogy terjeszkedésének részeként a Nickelodeon lokalizált verziója is elérhetővé vált a bolgár nézők számára. 2013. november 4-től a legnagyobb kábelszolgáltatók, a Bulsatcom, a Blizoo, a Net1, a Vivacom és még számos kisebb szolgáltatónak köszönhetően a bolgár pay-tv piac 80%-át eléri így a gyerekcsatorna.

A Nickelodeon a kelet-európai régióban már most több országban is biztos teljesítményt nyújt nézettségben, az AGB – Nielsen mérései szerint Horvátország vezető gyerekcsatornája, Magyarországon a második legnépszerűbb ifjúsági tévéadó a 4-14 évesek közt. A közelmúltban az RCS & RDS társasággal kötött együttműködésnek köszönhetően pedig Romániában és Magyarországon további 3,5 millió háztartásban vált nemrégiben elérhetővé a Nickelodeon.

bartosz_witak

Bartosz Witak, a Viacom Kelet-Európáért és Izraelért felelő ügyvezető igazgatója így nyilatkozott a terjeszkedéssel kapcsolatban: “A Nickelodeon bolgár változatának indításával a csatorna immár közel 8 millió háztartásban elérhető Kelet-Európában. Kifejezetten elégedettek vagyunk a Nickelodeon teljesítményével, amely már most regionális terjeszkedésünk egyik legfontosabb eleme.”

A VIMN széleskörű szórakoztató (Comedy Central Extra), zenei (MTV Europe, MTV Live HD, MTV Rocks, MTV Dance, VH1) és gyerekeknek szóló (Nickelodeon, Nick Jr., Nick HD) portfólióval van jelen Bulgáriában.

(BrandTrend)