Kategória: Aktuális.

“A Telekom stratégiai prioritása, hogy magas minőségű telekommunikációs szolgáltatások mellett digitális tartalmak széles kínálatával nyújtson teljes élményt a felhasználóknak. A mobileszközökön is elérhető gazdag magyar és idegen nyelvű kínálat biztosításával az e-könyv olvasás élményét kívánjuk minél több emberrel megismertetni.” – mondta Pataki Róbert, a Magyar Telekom üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

A http://hu.txtr.com/ oldalra ingyenesen lehet regisztrálni, a belépéshez felhasználónév és jelszó vagy Facebook azonosító megadása szükséges.  A felhasználóknak saját digitális könyvespolca jön létre, ahol a megvásárolt e-könyveket tárolhatják és letölthetik mobil eszközeikre – például okostelefonjukra vagy táblagépükre. A regisztrált tagok az itt vásárolt könyvek mellett más forrásból származó e-könyveket is tárolhatnak. A digitális könyvespolcon található könyvek akár meglévő e-könyv olvasó készülékekre is áttölthetőek.

Több mint 700 ezer idegen nyelvű, és több mint 3000 magyar nyelvű könyv közül válogathatnak az oldalra látogatók.

Az áruházban vásárolt és oda feltöltött e-könyvek szabadon elérhetőek a ’txtr alkalmazásokban is. Az alkalmazások segítségével kényelmesen olvashatunk akár mobileszközünkön is. Az alkalmazásba, akárcsak a webáruházba felhasználónév és jelszó létrehozásával vagy Facebook azonosítóval lehet bejelentkezni.  Az alkalmazás Android 2.3 (és felette), iOS 5.0 (és felette) operációs rendszerű okostelefonokon és  Windows 8 operációs rendszerrel működő készülékeken érhető el. Az alkalmazás letöltése és használata adatforgalmat generál, a letöltött könyvek olvasása azonban nem jár további adatforgalommal.

Az alkalmazás  a Google Play áruházból lévő elérhetősége:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.txtr.android

Az Apple Store áruházban pedig az alábbi linken található:
https://itunes.apple.com/hu/app/txtr/id564715781?mt=8

A webáruházban jelenleg kártyás fizetéssel lehet vásárolni, a későbbiekben kerül sor a Telekom egyéb fizetési megoldásainak integrációjára.

Az e-könyv webáruház bevezetését 7 hetes nyereményjátékkal teszi vonzóvá a szolgáltató: aki október 17. és december 4. között regisztrál a hu.txtr.com oldalon, azok között hetente egy Samsung Galaxy Tab3 8.0 LTE tabletet sorsolnak ki.  Ezen kívül az év végéig minden héten más kiadó könyveit kínálja kedvezményes áron a Telekom e-könyv áruházában.

Az e-könyv olvasás jelenlegi helyzete Magyarországon

A Magyar Telekom kutatási adatai alapján a közeljövőben várhatóan jelentős kereslet mutatkozik mind az e-könyv olvasás, mind az e-könyv olvasó készülékek vásárlása iránt. A vásárlás egyik legfontosabb korlátja a magyar nyelvű kínálat. Az edukációs tevékenységet szintén fontosnak tartják a válaszadók, hiszen a technológiát nem használók körében a bizonytalanság is gátló tényező.

E-könyv olvasóval jelenleg az internetezők kb. 6%-a (kb. 265 000 fő) rendelkezik. A reprezentatív kutatás eredményei alapján az internetezők 7%-a tervezi, hogy a közeljövőben e-könyv olvasót vásárol.  Az e-könyv olvasók elsősorban az olvasó készüléküket használják olvasáshoz, míg az olvasóval nem rendelkezők esetén egyre népszerűbbek a tabletek  és az okostelefonok.

(BrandTrend)