Kategória: Aktuális.

A digitális iparág, ezen belül az online hirdetésekkel kapcsolatos nagyívű technológiai fejlődés szükségessé tette az online hirdetések, ezen belül az OBA szabályozását. Az OBA-szabályozást Európában önszabályozási keretek között, a European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA) közvetítésével alkották meg az Európai Bizottság, az önszabályozó szervezetek és az iparág képviselőinek közreműködésével.

Magyarországon az európai önszabályozásért felelős szervezet helyi szervezete, az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) végzi az önszabályozási rendszerben beérkező panaszok vizsgálatát.

Az IAB Europe Magyar Reklámszövetség által képviselt hazai tagszervezete, az IAB Hungary szakmai hátteret nyújt az ÖRT panaszkezelésében, és részt vállal az önszabályozás iparági népszerűsítésében is.

iab_ort_P1020448

Az együttműködési megállapodás jelzi a két szervezet elkötelezettségét az önszabályozás, mint a vállalati magatartást befolyásoló leghatékonyabb szabályozási eszköz mellett.

Az önszabályozással kapcsolatos anyagok, valamint a panaszkezelés gyakorlati menetére vonatkozó tudnivalók elérhetőek mindkét szervezet honlapján (www.ort.hu és www.iab.hu).

(BrandTrend)