Kategória: Aktuális.

Enter Hungary címmel rendezvénysorozatot szervez Magyarország Szingapúri Nagykövetsége október 22-25. között.

Az esemény egy a maga nemében teljesen újszerű kezdeményezés. Szingapúrban az elmúlt években nem volt ilyen nagyságrendű többnapos, több területet érintő magyar szervezésű rendezvény.

Az Enter Hungary megszületéséhez hozzájárult a kormány keleti nyitás politikája, illetve a magyar cégek oldaláról egyre nyilvánvalóbbá váltó megjelenési igény, amelynek támogatását a Nagykövetség szívesen vállalta fel eddig és fogja ezután is – mondta Faragó Csaba Magyarország szingapúri nagykövete a szeptember 19-én, Budapesten tartott sajtóreggelin.

“A régió iránt érezhetően megnőtt az érdeklődés, amelynek kiindulópontja az Európai Unió és Szingapúr közötti hamarosan életbe lépő Szabadkereskedelmi Megállapodás (EUSFTA). Alkalmat akartunk teremteni arra, hogy a magyar cégek élni tudjanak az EUSFTA által biztosított lehetőséggel és a térséggel kapcsolatos ismereteik, kapcsolatrendszerük bővüljön. A rendezvény ilyen módon bátorítja és keretet teremt a kétoldalú üzleti lehetőségek egymásra találására” – tette hozzá Faragó Csaba.

farago-csaba-szingapur-nagykovet-horvath-gergely-turizmus-zrt

Azonban nem csak a magyarok figyelme irányult az ázsiai térség felé, hanem növekedésnek indult az Ázsiából Magyarországra beutazó turisták száma is. A KSH adatai szerint idén júliusig már 466 ezer éjszakát töltöttek nálunk az ázsiai turisták, ez 21 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez a szám 2012-ben 739 ezer éjszakán zárt, míg 2000-ben mindössze 522 ezer volt.

“2010-ben elhatároztuk, hogy új piacok felé nyitunk és Magyarország népszerűsítésébe kezdtünk Dél-Amerikában, valamint a Dél-kelet ázsiai térségben. Ennek eredményeképpen a térségből beutazó turisták száma érezhetően megnőtt. Jelenleg az ázsiai turisták átlagosan csak egy-két éjszakát töltenek nálunk, azt is többnyire a fővárosban és főként a kulturális programok iránt érdeklődnek. Ennek megváltozatásában nagy szerepe lehet az Enter Hungary-hoz hasonló eseményeknek, így fontosnak tartottuk, hogy az MT Zrt. képviseltesse magát a rendezvénysorozaton. Éppen az Enter Hungary rendezvényével egy időben, október 23-25. között jelenik meg Magyarország – a V4 országok nemzeti turisztikai szervezeteivel együtt – a szingapúri ITB Ázsia nagyszabású turisztikai kiállításon is, amelyre jelentős a vállalkozói érdeklődés: eddig már hat magyar cég jelezte részvételi szándékát” – fejtette ki Horváth Gergely a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese.

A rendezvénysorozat első eseménye a 2013. október 22-én megtartandó Focus on Hungary üzletember találkozó, melynek elsődleges célja a magyarországi üzleti potenciál bemutatása, ugyanakkor a magyar kultúra, s Magyarország mint turisztikai célpont megjelenítése.

Az eseményen résztvevő közel 30 magyar cég kiválasztása esetében a nagykövetség a minél szélesebb körű és színesebb megjelenésre törekedett, így a Focus on Hungary rendezvényen képviselteti magát többek között a bank, biotechnológia, élelmiszeripar és élelmiszerkereskedelem, számítástechnika (IT), környezetvédelem és vízkezelés, turizmus, borászat, munkaerő kölcsönzés, tanácsadás és biztonsági nyomtatási szektor is. A találkozón részt vesznek a szingapúri gazdasági és politikai élet befolyásos szereplői, együttműködő partnerei, szervezetei és cégei.

A rendezvénysorozat második napján, október 23-án National Day of Hungary néven Magyarország nemzeti ünnepének alkalmából diplomáciai fogadásra kerül sor.

A meghívottak között megtalálhatók kormányzati szereplők, a külügyminisztérium vezetői, a diplomáciai testületek vezetői, kereskedelmi kamarák képviselői, az oktatás jeles képviselői és azok a partnerek, akik a nagykövetség mindennapi munkáját nap, mint nap segítik.

Az Enter Hungary rendezvénysorozatot október 24-én és 25-én a Taste Hungary zárja. Ezen a két napon a magyar konyha és borászat remekeit kínálva a szervezők bepillantást nyújtanak hazánk gasztronómiájába.

A szingapúri magyar nagykövetség az eseménysorozattal egy új hagyományt szeretne teremteni. Az októberi rendezvény szervesen illeszkedik a kormány keleti nyitás politikájába és a Külképviselet gazdasági koncepciójába, valamint a közeljövőben megvalósítandó események sorába.

A rendezvénysorozat helyszíne a HILTON Singapore Hotel.
(BrandTrend)