Kategória: Aktuális.

A Huawei Technologies, az információs és telekommunikációs technológiák egyik vezető globális szolgáltatója bejelentette, hogy szponzori szerződést köt a Borussia Dortmund (BVB) labdarúgó csapatával, amelynek értelmében a klub Champion fokozatú technológiai partnerévé válik. Ennek egyik eredményeként a csapat otthonául szolgáló Signal Iduna Park stadionban Németország egyik legnagyobb, szabadon hozzáférhető vezeték nélküli LAN-infrastruktúráját építik ki.

„A BVB-vel való együttműködésünk kiterjedt szponzori csomagot és átfogó technológiai támogatást foglal magában. Egy olyan jelentős projekt megvalósítására készülünk, amely Németországban és európai szinten is egyedülállónak számít” – nyilatkozta a projekt vezetője, Jörg Karpinski, a ‎Huawei Technologies németországi informatikai értékesítési igazgatója.

Huawei_BVB_1

„Dinamikus klub vagyunk, akik mindig nyitottak az új ötletekre. Izgalmas vállalkozásba fogtunk, és ehhez megtaláltuk a megfelelő partnert a Huawei személyében. A vállalattal együttműködve hamarosan innovatív műszaki infrastruktúrát biztosíthatunk szurkolóink számára stadionunkban” – mondta Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund GmbH & Co. KGaA vezérigazgatója.

Huawei_BVB_2

A technológiai fejlesztés számos új lehetőséget nyit meg Németország legnagyobb stadionjában, amely több mint 80 000 néző befogadására képes. A rendszer üzembe helyezését követően a Signal Iduna Park infrastruktúrája akár egy kisebb város lakosságának megfelelő számú látogató számára is képes lesz adatkapcsolatot biztosítani. Ez megkönnyíti, hogy a nézők a meccsről készült képeket, videókat már a stadionban ülve megoszthassák a közösségi portálokon, üzeneteket küldjenek ismerőseiknek, megvitassák egymás között a gólokat, a meccseket és a játékosok teljesítményét, vagy pedig megkeressék barátaikat a stadionban. Ezen felül a Borussia Dortmund és a Huawei olyan megoldást is terveznek, amellyel akár közvetlenül a szurkolók mobiltelefonjára küldhetik majd el a kezdőcsapat összeállítását, jóval a kezdőrúgás előtt. A Huawei által gyártott eszközök is ki fogják venni a részüket a munkából a BVB hazai meccsein, a stadion személyzete például Huawei MediaPad készülékek segítségével igazítja majd útba a látogatókat.

Az együttműködési megállapodás keretében a Huawei saját konferenciaközpontot kap a Signal Iduna Park északi szektorában, amely az otthoni mérkőzések során VIP szektorként üzemel, a meccs nélküli napokon pedig tanfolyamok, valamint üzleti és egyéb események helyszínéül szolgálhat. A szponzori csomag ezen felül termékelhelyezést és a pálya körüli hagyományos hirdetési lehetőséget is tartalmazza.
(BrandTrend)