Kategória: Aktuális.

Precedens értékű lépést tett meg a Google a minap, hiszen törölte a Majka, Curtis, BLR és Pápai Joci által előadott Nekem ez jár című videoklipet felületéről a hirdetési irányelvek megsértése miatt. Ennek következménye, hogy az eddigi 6 milliós nézettségük egy pillanat alatt semmivé foszlott (ide kattintva még elérhető videó).

majka-youtube

A törlés oka nem más, mint a videóban szabálytalanul elhelyezett termékreklám,mivel a YouTube termékelhelyezésekről szóló szabályzata tiltja a videó elejére vágott hirdetések megjelenítését:

Ez azt jelenti, hogy tartalom előtti hirdetéseket vehetek fel a videóimba?

Nem, az irányelvek nem teszik lehetővé a partnerek számára hirdető által létrehozott és szállított tartalom előtti hirdetések felvételét tartalmukba, vagy más reklámszüneteket, amikor a YouTube hasonló hirdetési formátumot kínál. Ezek az irányelvek kifejezetten olyan tartalomkészítők számára készültek, akik szponzorok nevében hoznak létre hirdetéseket. Ha a hirdető érdeke az, hogy kifejezetten a te tartalmadhoz szolgáltasson hirdetéseket, akkor kérjük, partnermenedzsereddel együttműködve segítsétek elő a tranzakciót.

A probléma tehát abból adódik, hogyha a tartalom tulajdonos is elhelyez videójában hirdetést, akkor nem ritka, hogy két reklámot is végig kell néznie a felhasználóknak egy videó megtekintése előtt (a YouTube-ét és a feltöltőjét is), amely már finoman szólva is nagyon idegesítő tud lenni.

További érvágást jelent a Google számára az is, hogyha a feltöltő saját reklámot használ és tiltja az adott videónál a monetziációt (pénzszerzést), mert így egyáltalán nem keres pénzt a YouTube, amely ugyancsak nem tisztességes a felület szolgáltatójával szemben.

Természetesen érthető Majkáék megoldása is, hiszen …

Tovább