Kategória: Aktuális.

Az elmúlt időszak bővelkedett látványos, egyedi, esetenként a világon először használt Augmented Reality és más vizuális okostelefonos alkalmazás-megoldásokban. Ezek egyrészt önmagukban is érdekesek, másrészt látványosan bemutatják, hogy milyen izgalmas, különleges, 3 dimenziós, animált vagy 360 fokos videós megoldásokat lehet ma már appokba integrálni.

A vizuális megoldásoknak egyre nagyobb szerepe van, egyre fontosabbak a kommunikációs folyamatban, hiszen egyre kevésbé hajlandóak a vásárlók az olvasással bíbelődni – érthetően, gyorsan akarják megkapni az információkat. Talán érdenes megnézni az alábbi példákat, hogy ha okostelefonra van szükség egy kampányban, akkor akár ilyen megoldásokat is lehet használni.

360 fokos LGT koncert
LGT alsóörsi koncertjéről készült különleges 360 fokos video felvétel, amely – a világon egyedülálló módon – hamarosan okostelefonos alkalmazásba építve is elérhetővé válik a széles publikumnak. Az appot elindítva a koncerten, a színpadon találjuk magunkat – körbenézve, az okostelefont, a tabletet magunk körül forgatva látjuk, ahogy az együttes tagjai körülöttünk zenélnek.

3D Kifestő a SPAR részére
A 3D Kifestő app segítségével 4 Magyarországon is honos állatot – hiúz, szalamandra, fácán és pillangó – lehet saját ízlésünkre színezni, majd az app-ba épített számos animációt megtekintve különleges koreográfiákra bírni. Az app iPhone változatának különlegessége – és ez a világon ismereteink szerint egyedülálló – hogy az élő kameraképen látható 3 dimenziós animált állattal nemcsak közös fotót de videót is lehet készíteni.

Audi A3 Hong Kong – Virtuális szalon
A szingapúri Audi A3 bevezetésére készített applikáció sikereit látva a hongkongi Audi megbízást adott az app adaptálására. A helyi tartalmak (hongkongi panorámaképek, bevezető kampány információk) mellett a szalon és az autó kinézetét finomították. A fények és a csillogások tökéletetesítésével valódi autószalon hatást tudtak elérni, így az autó szinte életre kel, és fotorealisztikusan jelenik meg előttünk.

Thai színpadi AR show
Az egyik legnagyobb Thai tv műsorgyártó cég, a Pasangyasorn 5 új produkciót indít az ősz folyamán – ezek egyikét, a PinKeaw című animációs filmet Augmented Reality megoldással mutatták be az elmúlt hetekben a bangkoki Grand Mercure szállodában.


(BrandTrend)