Kategória: Aktuális.

A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) szervezésében immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Cannes Lions kiállítás. A szövetség még 2011-ben kapta a megbízást a fesztivál hazai képviseletére, melynek keretén belül többek között a Young Lions előválogatót, valamint a Cannes-i verseny győztes alkotásaiból rendezett kiállítást is szervezi.

Az idei esemény szeptember 26-án, a főként koncerteknek helyszínt biztosító, kitűnő színpadtechnikával felszerelt Budapest Music Centerben kerül megrendezésre. A nagyközönség napközben tekintheti meg a Press, Outdoor, Media, Direct és Cyber kategóriák Arany Oroszlánt nyert alkotásait, majd este 7 órától már csak az előzetesen regisztrált érdeklődők látogathatják a kiállítást, melynek megnyitóján több érdekes előadás is hallható lesz. A hivatalos köszöntők után megszólalnak az idei Young Lions, a Cannes-i fesztivál 28 éven aluli fiatalok számára rendezett versenyének magyar résztvevői, akik közül a Cyber kategóriában indult csapat bronz díjjal tért haza.

mariano-duhalde

Az est fénypontja azonban kétségkívül az argentin származású szakember, Mariano Duhalde, az idei Cannes-i fesztivál zsűritagjának előadása lesz: Duhalde a Havas Worldwide Spanyolország vezető kreatív igazgatója, aki pályafutása során számtalan díjat nyert ügynökségének többek között olyan nagy nemzetközi reklámversenyeken, mint a Cannes Lions, Clio Awards, New York Festivals, Effie Awards, LIAA Awards, The One Show, D&AD, El Ojo de Iberoamerica, FIAP, Golden Awards of Montreux, stb. Előadása alatt saját meglátásait fogja megosztani a közönséggel azzal kapcsolatban, hogyan válhat egy olyan kis ország, mint Magyarország sikeresebbé a nemzetközi fesztiválokon, mitől lesz valaki kreatív „nagyágyú”, valamint, mik a Cannes-i fesztivál zsűrije által elvárt kreatív színvonal ismérvei.

A megnyitó beszédek után kerül sor a Cannes-i fesztivál Film, Film Craft és a Titanium & Integrated kategóriák győztes alkotásainak levetítésére.

A kiállításra a belépés ingyenes, ami a MAKSZ és Magyar Telekom szakmai összefogásának, valamint a TV2, a BMC, a Kreatív szaklap, a BrandTrend és a kirowski Isobar partnerségének köszönhető.

A Cannes Lions a legrangosabb és legnagyobb nemzetközi reklámfesztivál, amelyet idén júniusban 60. alkalommal rendeztek meg a dél-franciaországi fürdővárosban. Ebben az évben 16 kategóriában 92 országból 35 765 nevezés érkezett, ami a fesztivál történetében rekordnak számít.
(BrandTrend)