Kategória: Aktuális.

A Vénusz Lángos Voks versenyre idén összesen 436 lángosozót neveztek országszerte, mely jócskán túlszárnyalta a tavalyi résztvevők számát. A lángosrajongók lelkesen nyilvánítottak véleményt, hiszen a nevezett vendéglátóhelyekre 22.961 szavazat érkezett a verseny folyamán.

A vecsési Vera néni, a „Vénusz kedvenc lángosozója 2013” cím méltán büszke nyertese 4.315 szavazattal végzett az első helyen. A díjnyertes lángost két helyen is megkóstolhatjuk, ugyanis Vera néni üzletei a vecsési és a gyáli piacon egyaránt megtalálhatók. A kitüntetés mellett a nyertes lángosozó 1000 liter Vénusz napraforgó-étolajat is kap, melyben akár egy éven keresztül is finomabbnál finomabb lángosokat süthet.

Vera_néni_lángosozója

„Nagyon örülünk a győzelemnek! Gyermekeimmel, Lászlóval és Szilviával, akik mindkét üzletben kitartóan segédkeznek, sokat küzdöttünk és erősen kampányoltunk a diadalért. Hálásak vagyunk a Vénusznak az óriási mennyiségű olajért, főleg azért mert eddig is csak Vénusz Mester étolajat használtunk, mivel annak megbízható minőségére mindig számíthatunk, és szerintem ez a legjobb a lángossütéshez. Azonban ennél is többet jelent számunkra maga a dicsőség, hogy miénk lett a „Vénusz kedvenc lángosozója 2013” cím” – nyilatkozta Vera néni, aki 2005 óta működteti a családi vállalkozást.

Az idei verseny két különdíjjal is bővült, mely Magyarország két közkedvelt nyaralóhelyére fókuszált. A „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója 2013” cím nyertese a Széplaki Lángos-Büfé lett, akik országos szinten is az előkelő negyedik helyen végeztek 1.100 szavazattal. A Tisza-tó környékén található lángos büfék közül a tiszafüredi Cola Ételbár vitte a prímet és érdemelte ki ezzel a „Vénusz kedvenc Tisza-tavi lángosozója 2013” címet. A két különdíjas a kitüntetés mellett 500-500 liter Vénusz napraforgó-étolajat is nyert, hogy abban süssék az eddigiekhez hasonlóan íncsiklandozó lángosokat.

A Vénusz Lángos Voks alkalmazás nem csupán abban nyújtott segítséget a 31.299 felhasználónak, hogy merre keressenek jó lángosost, hanem arról is informálta őket, hogy milyen lángost készítenek az egyes helyeken. Az értékelések alapján az látszik, hogy a lángosrajongók többsége inkább a puhább tésztára esküszik, hiszen az első három helyezett lángosos mind puha tésztájú lángost készít, míg a top tíz helyezett lángosozó közül is csupán kettő helyen kapható ropogós lángos. A lángostészta vastagságát tekintve már jobban megoszlanak a vélemények, hiszen a  top tíz lángosozó közül négyen közepesen vastagra, egy vékonyra, a többi pedig mind inkább vastagabbra nyújtja a lángostésztát.

A területi megoszlást tekintve a legtöbb lángosozót idén is Budapest és környékéről nevezték, míg a második helyen Szeged áll, melyet Debrecen, Balatonlelle és Sopron követ. Az összes szavazatot tekintve elmondhatjuk, hogy a Balaton valóban az egyik legkedveltebb lángosozó régió, hiszen az összes nevezett lángosozóból 76 a magyar tenger körül helyezkedik el.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan vettek részt a versenyben – mind a nevezésekben, mind a szavazásokban bőven túlszárnyaltuk a tavalyi számokat. Reméljük, hogy a Lángos Voks alkalmazás idén nyáron is a lángos-rajongók segítségére volt a büfék felkutatásában és ennek segítségével finom és jó minőségű lángosokat fogyaszthattak országszerte. A három nyertesnek pedig szívből gratulálunk” – mondta Frikton Ildikó, a Vénusz márkamenedzsere.
(BrandTrend)