Kategória: Aktuális.

A cég a jövőben számos céggel tervez együttműködési megállapodást kötni a sport, és a kultúra területén is.

Lucsik János, a Sólyom  Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. (Sólyom  holding) ügyvezető igazgatója a cég hétfői, bemutatkozó sajtótájékoztatóján kiemelte: a vállalat egyik feladata az új magyar légitársaság zavartalan és üzemszerű működésének biztosítása, de emellett az új magyar védjegy, a Sólyom  magyarországi bevezetése is a fontos célkitűzésük.

Sólyom  holding májusban jött létre, kizárólagos tulajdonosai Vágó József, Hurtyák Róbert és Lucsik János. A holdingnak jelenleg 16 vállalata van, köztük a Sólyom  Hungarian Airways Kft., a cégcsoport 2017 végére 2000-2500 munkavállalót szeretne foglalkoztatni Magyarországon – ismertette a Sólyom  holding ügyvezető igazgatója.

solyom-tagokMTI Fotó: Koszticsák Szilárd, Romanoczki Attila, Boros László, Kenyeres Sándor Pál ügyvezető, a Sales One Kft. (a Naturalle termékek forgalmazója) tulajdonosai, Lucsik János ügyvezető, Hurtyák Róbert és Vágó József, a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. tulajdonosai a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. bemutatkozó sajtótájékoztatóján Budapesten a Városligeti Műjégpálya dísztermében 2013. augusztus 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Sólyom  holding a Sólyom  légitársaság kiszolgálása mellett önálló piaci szereplőként is szeretne megjelenni Magyarországon – hangsúlyozta Lucsik János. Hozzátette: a Sólyom  attól lesz új magyar prémium brand, hogy magyar termékeket fog forgalmazni, elsősorban magyar beszállítókkal dolgozik, magyar munkahelyeket teremt és az országban fizet adót.

Lucsik János elmondta, mivel elkötelezettek a prémium minőségű magyar termékek és szolgáltatások iránt, meghirdették minősített beszállítói adatbázisukat. Tudomásuk szerint ez az első olyan minősített adatbázis a világon, amelyet egy légitársaság hozott létre annak érdekében, hogy biztosítsa a lehetőséget mindazon mikro, kis- és közepes vállalkozások számára, amelyek beszállítói szeretnének lenni – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

solyom-naturalle
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az adatbázis célja, hogy megcélozzák azokat a kisebb vállalkozásokat, amelyek minőségi magyar terméket állítanak elő. Példaként említette a Sólyom Air Építőipari Beruházó és Beruházás Bonyolító Kft.-t is, amelyben a tervek szerint 2013 végéig legalább 50-100 munkavállaló kezd el dolgozni, és amelynek fő profilja a magasépítés lesz.

Lucsik János a sajtótájékoztatón bejelentette: a Sólyom holding stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Naturalle termékeket forgalmazó Sales One Kft.-vel, és hétfőtől az üzletekbe kerülnek a Naturalle Sólyom  logóval ellátott termékei. Az ügyvezető igazgató hozzátette, hogy a Sólyom  holding üzletrészt vásárolt a Sales One Kft.-ben. A cég meggyőzte a Sólyom  holdingot arról, hogy lehet Magyarországon, magyar alapanyagokból prémium termékeket előállítani, és kifejezetten jó ár-érték aránnyal értékesíteni – emelte ki Lucsik János.

A sajtótájékoztatón kiosztott tájékoztató szerint a Sales One Kft. 2012 novemberében jött létre élelmiszer-ipari termékek magyarországi forgalmazására, és március óta dolgoztak az új magyar élelmiszermárka megalkotásán.

Kenyeres Sándor, a Sales One Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: alig fél év alatt 4 millió terméket értékesítettek, és forgalmuk megközelítette az egymilliárd forintot. Jelezte: jelenleg finomlisztet, napraforgó olajat és lekvárt forgalmaznak, de nemsokára energiaitaluk is a piacra kerül, és még az idén további termékek bevezetését tervezik.

Lucsik János kérdésre válaszolva elmondta: adatbázisukban már több százan érdeklődtek a feltételekről.

Az ügyvezető igazgató arra a kérdésre üzleti titokra hivatkozva nem válaszolt, hogy milyen befektetők állnak a holding mögött, de kiemelte, hogy a céget a három tulajdonos működteti, és ők finanszírozták azokat a költségeket, amelyek a holding működtetéséhez szükségesek voltak.
(MTI, BrandTrend)