Kategória: Aktuális.

Annak ellenére, hogy a Skype-on futó hirdetések rendkívül hatékonyak és a médiavásárlók körében világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, Magyarországon egyelőre ismerkedünk a lehetőséggel.

A Skype a napi több mint 700 ezres felhasználói bázisával hazánk legnépszerűbb számítógépes csevegő programja. A hirdetési felület hatékonysága egyrészt annak köszönhető, hogy a megoldás újnak számít a hazai piacon, ezért a felhasználók a megjelenésekre fogékonyabbak, másrészt egy felhasználó egy darab hirdetést lát, így a médiazaj minimálisra csökken, nem akadályozza az üzenetek befogadását. A beszélgetés ablakában megjelenő hirdetés annak ellenére, hogy nem zavarja a beszélgetés résztvevőit és a közösségi élményt, folyamatosan a figyelem középpontjában van. Ennek a speciálisan fókuszált jelenlétnek az eredménye, hogy még az olyan legnehezebben változtatható mérőszámokban is, mint az ajánlási vagy a vásárlási szándék, kimagasló, kétszámjegyű növekedést eredményezhet.

„…. A videókamera és a mikrofon adta lehetőségek olyan egyedi, kreatív megjelenési formákat tesznek lehetővé, amelyek más hirdetési csatornán nem kivitelezhetőek. Az egyedi megjelenési forma a hirdetők számára valódi értéket képvisel, és egyben erősíti a márkafelismerést és a márkaüzenetek visszacsatolását” – mondja Melovics Csaba, a Sanoma Média kereskedelmi termékfejlesztője.

A hirdetések megjelenési formái változatosak: a hagyományos banner méretek mellett (pl.:300*250, 640*100), számos kreatív, mikrofonra és kamerára építő vagy akár a felhasználó mozdulataira reagáló applikációval is kiegészíthetőek a megjelenések.

A Skype hirdetési felületeit a magyar piacon 2013 márciusa óta a Sanoma Media értékesíti.                                                                                                                   (BrandTrend)