Kategória: Aktuális.

viszonylag kevés bulvársajtót szoktam olvasni, egészen egyszerűen azért, mert úgy érzem, hogy nincs hozzá elegendő lelki kapacitásom, de most leírtam pár dolgot, ami felvetődött bennem.

Az első igazán jó kép a majálisról

vajon a majálisnak mi köze van a női testrészek szexualizálásához? vajon bármilyen esemény alkalmas indok a nőket tárgyiasító képek publikálására? vajon viccessé válik-e a nők elembertelenítő ábrázolása pusztán attól, hogy a kép alá betesz valaki egy ironikusnak szánt taget? vajon mennyire eredetiek és egyéniek és értékesek a nőkről készített fejnélküli dekoltázsfotók? vajon mennyi  alapvető, minden emberi lénynek kijáró tisztelet fog megkapni az a valaki, akit a mellékelt ábra szerint egy kizsákmányolható szexualizált tárgyként láttatnak, és akit megerősítésképpen még verbálisan is egyetlen testrésszé redukálnak?

Magyar lány az új-zélandi parlamentbe megy

vajon mi kell még a politikusi pálya, a harvardi diploma és a cégvezetői múlt mellé ahhoz, hogy egy felnőtt nő ne a „lány” megnevezést kapja meg? vajon az interjúból miért tudunk meg többet az apjáról és az élettársáról, mint a politikai nézeteiről?

Cicanadrágot hordó nők előfordulása Budapesten

vajon miért fontos a nők ruházatát (értsd: nemi szerepbetöltését) megrendszabályozni? vajon az infógrafikán lévő újabb fej nélküli, vizuálisan megcsonkolt női test miért került oda? vajon tényleg létezik a »helyes« leggings hordási mód? vajon mennyire kell elrejtenie egy nőnek a nemi szervét, hogy elfogadhatóvá váljék létezésének ténye, és ha kétrétegnyi ruházat nem elég ehhez, akkor vajon hány rétegnyi kell? vajon mi volt a metodika ennek a „tevepata-index” nevű tartalomnak az elkészítésénél? lehetséges-e, hogy rendszeresen közterületen közlekedő idegen nők nemi szervét kellett hozzá vizslatni? vajon ez hogy viszonyul a nők szexuális zaklatásának általánosan elterjedt és elfogadottnak tartott jelenségéhez? vajon lehet-e valami másokat lealacsonyító, ha a szerzőnek viccesnek tűnik?

Hölgyeink és uraink: a Szegedi Picsaember

vajon miért kell tartalmat készíteni egy…

Tovább