Kategória: Aktuális.

Nem gondoltuk volna, hogy épp a legprogresszívebb progresszívek mennek neki a progresszívek reménységének, Barack Obamának, de az amerikai elnök így járt az elmúlt napokban. Obama ugyanis bocsánatot kényszerült kérni azért, mert szépnek nevezett egy amerikai főügyésznőt, Kamala Harrist, s ezt a gyalázatot nem hagyhatták annyiban a tengerentúli ország feministái. Múlt hét csütörtökön Barack Obama egy demokratákat segítő pénzforrásgyűjtő, fundraising eseményen Kaliforniában úgy konferálta fel Kamala Harrist: „Ő brilliáns, elkötelezett, kemény, és pontosan olyan, amilyennek a jog adminisztratív területén lennie kell…”, majd hozzátette: „És éppenséggel eddig ő az ország legjobban kinéző főügyésze”. A közönség nevetésére hozzátette: „It’s true! C’mon”

personal_szexista_obama

Mint kiderült, Obama és az ügyésznő egyébként régi jó barátok, Harris régóta Obama támogatója volt. A jamikai származású apától és Indiából származó anyától született Kamala Harris klasszikus jogi karriert futott be eddig San Franciscóban. A közismerten liberális Kalifornia legliberálisabb városában Harris világos baloldali-liberális ihletésű jogpolitikát és programokat képvisel, és nyíltan kötődik a demokratákhoz is.

Obama Harris-szel kapcsolatos megjegyzései tehát láthatóan egy demokraták szűk köre előtt, régi ismerősök közötti ártalmatlan bókok akartak lenni, az elnök egyszerűen okosnak, tiszteletreméltónak, felkészültnek – és csinosnak tartja Harrist.  So fucking what? Egyes feminista véleményvezérek viszont nekiestek Obamának, szexizmussal és az összes többi ilyenkor előkerülő gender téma megsértésével vádolva az elnököt. Az androgünitásnak, a férfi és női szerepek elmosásának, az aszexualitásnak, a végletekig vezérelt politikai korrektségnek a prófétái teljes vértezetükkel követelték, hogy az amerikai elnök kérjen bocsánatot a Harris-t ért sértő kijelentéseiért.

Idéznénk is tőlük, de az az igazság, egy magyar feminista mikroblogger, dézsa sokkal jobban összefoglalta álláspontjukat, így hallgattassék meg a másik fél is, álljon itt gondolatfüzére kommentár nélkül:

Tovább

(BrandTrend)